Formula 1: Ο Ρικάρντο ξετρέλανε το κοινό του Late Show (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Ο Ρικάρντο ξετρέλανε το κοινό του Late Show (vid)
Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull Racing στην F1, ήταν καλεσμένος στο talk show του Στίβεν Κολμπέρ και για μία ακόμη φορά κατάφερε να κατακτήσει το κοινό.

Δίχως αμφιβολία, το 2023 ο Ντάνιελ Ρικάρντο θα λάμψει διά της απουσίας του από τo grid της Formula 1. O Αυστραλός έχασε τη θέση του από τον Όσκαρ Πιάστρι στη McLaren Racing και το μόνο «καταφύγιο» που μπόρεσε να βρει είναι η θέση του αναπληρωματικού οδηγού στη Red Bull Racing.

Στο διάστημα το οποίο ο 33χρονος Αυστραλός θα απουσιάσει από την αγωνιστική δράση, θα επιχειρήσει να βρει τον παλιό καλό του εαυτό και παράλληλα να «γιατρέψει» την πληγωμένη του ψυχολογία. Στο ρόλο που θα έχει εφέτος, θα είναι εφεδρικός των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ, θα δουλέψει εκτενώς στον προσομοιωτή, θα οδηγήσει σε Road Shows παλιά μονοθέσια της Red Bull Racing και επίσης θα πραγματοποιήσει εμφανίσεις για εμπορικούς σκοπούς.

Στο περιθώριο της παρουσίασης της Red Bull RB19 που έγινε επί αμερικανικού εδάφους, o Ρικάρντο ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Late Show του Στίβεν Κομπλέρ. Εκεί ρωτήθηκε για την άποψή του σχετικά με το γιατί η Formula 1 είναι πλέον τόσο δημοφιλής στις ΗΠΑ.

«Θα έλεγα κάτι σοβαρό, αλλά μάλλον ευθύνεται η δική μου όμορφη παρουσία», είπε αστειευόμενος ο Ρικάρντο και συνέχισε: «Πιστεύω πως η έκρηξη της δημοτικότητας οφείλεται στο Drive to Survive. Πιστεύω πως αυτό έβαλε το σπορ στον παγκόσμιο χάρτη. Είμαστε τώρα λίγο πριν την πέμπτη σεζόν, είναι φοβερό. Υπάρχουν μέρη στον κόσμο που πάντα η Formula 1 είχε μεγάλο κοινό, όπως η Ευρώπη. Η F1 υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια κι εκεί είχε τους περισσότερους οπαδούς. Γνώριζα πως ήταν αναπόφευκτο να αυξηθεί η δημοτικότητα στις ΗΠΑ. Ήταν θέμα χρόνου, αλλά πιστεύω πως αποκτήσαμε επιπλέον κοινό λόγω του Drive του Survive», είπε ο Ρικάρντο.

Όταν ρωτήθηκε γιατί η Ευρώπη είναι τόσο σημαντική για το μηχανοκίνητο αθλητισμό στο σύνολό του, ο 8 φορές νικητής Grand Prix, απάντησε: «Η Ευρώπη είναι το σπίτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1, εκεί είναι η βάση πολλών ομάδων. Ερχόμενος από την Αυστραλία, γνώριζα που πρέπει να βρίσκομαι. Έπρεπε να είμαι στην Ευρώπη. Εκεί είναι οι ομάδες, οι χορηγοί, όλη η βιομηχανία των αγώνων».

Φωτογραφίες: NFFormula/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!