Formula 1: Άρχισε η δίκη των εισβολέων στην πίστα του Σίλβερστον

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Άρχισε η δίκη των εισβολέων στην πίστα του Σίλβερστον
Οι διαδηλωτές που εισέβαλαν στην πίστα στον εναρκτήριο γύρο του Grand Prix Μ. Βρετανίας βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου και μάλιστα με… βαρύ κατηγορητήριο.

Η δικαστική υπόθεση για την εισβολή διαδηλωτών κατά τον πρώτο γύρο του αγώνα της Formula 1 στο Σίλβερστον το 2022 ξεκίνησε. Ενώ τα μονοθέσια βρίσκονταν στην ευθεία Ουέλινγκτον, κατάφεραν να βρουν τρόπο να περάσουν απαρατήρητοι τον προστατευτικό φράχτη και να βρεθούν στην πίστα. Οι έξι διαδηλωτές είναι μέλη του κινήματος «Just Stop Oil».

Η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνη, όμως ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ο αγώνας διεκόπη δίχως το συμβάν να δει το φως της δημοσιότητας, λόγω του σφοδρού ατυχήματος του Γκουάνγιου Ζου στην πρώτη στροφή.

F1 Silverstone

Η δίκη για τους έξι διαδηλωτές πραγματοποιείται στο Δικαστήριο του Νορθάμπτον στην Αγγλία και όλοι τους κατηγορούνται για εγκληματική πράξη. Η υπερασπιστική γραμμή αρνείται τις κατηγορίες.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδίκασης, οι ένορκοι, έπειτα από εξέταση στοιχείων όπως οπτικοακουστικό υλικό, ανέφεραν: «Δύο μονοθέσια φαίνεται να περνάνε δίπλα από τους διαδηλωτές. Οι πέντε από τους έξι ήταν στην πίστα. Βλέπουμε βοηθούς πίστας να τρέχουν στην πίστα για να τους απομακρύνουν. H εισαγγελία λέει ότι υπήρξε άμεσος κίνδυνος για σοβαρή σωματική βλάβη. Προφανώς θα μπορούσαν να χτυπηθούν από τα μονοθέσια με προφανείς σοβαρές συνέπειες. Οι ενέργειές τους προκάλεσαν επίσης κίνδυνο στους οδηγούς, τους ίδιους και τους βοηθούς».

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, getty

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!