MotoGP: Αποκαλυπτήρια για τη Yamaha (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Αποκαλυπτήρια για τη Yamaha (vid)
H Monster Energy Yamaha MotoGP, παρουσίασε την εργοστασιακή της ομάδα για το 2023 σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Ινδονησία.

Η αγορά της Ινδονησίας και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι γνωστό πως ενδιαφέρει ιδιαίτερα τα εργοστάσια μοτοσικλέτας. Και πως να μην τα ενδιαφέρει όταν τα νούμερα πωλήσεων μοτοσικλετών και scooter μετρώνται σε εκατομμύρια και όχι σε χιλιάδες όπως στην Ευρώπη ή άλλες περιοχές του κόσμου.

Η Yamaha λοιπόν δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να παρουσιάσει την αγωνιστική της ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2023 στην Ινδονησία θέλοντας να ευχαριστήσει τόσο τους πελάτες της όσο και τους χορηγούς της. Στην Τζακάρτα λοιπόν είδαμε για πρώτη φορά τα χρώματα με τα οποία θα αγωνιστούν οι Φάμπιο Κουαρταραρό και Φράνκο Μορμπιντέλι τη νέα χρονιά.

Yamaha

Όπως είναι φυσιολογικό καμία έκπληξη δεν είχαμε στον χρωματισμό της μοτοσικλέτας ο οποίος παραμένει μπλε, μαύρος με το τεράστιο λογότυπο της Monster στα πλευρικά φέρινγκ και μια ευχάριστη πινελιά καμουφλάζ στο εμπρός μέρος. Η Yamaha φέτος δεν θα έχει δορυφορική ομάδα και οι μοναδικές M1 θα είναι οι εργοστασιακές, κάτι που ίσως δημιουργήσει ένα μειονέκτημα στη διάρκεια της χρονιάς και την εξέλιξη της μοτοσικλέτας.

Yamaha

Φυσικά, μοναδικός στόχος της Yamaha είναι να επιστρέψει στην κορυφή και υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να το πετύχει. Ο νέος κινητήρας και η αναβάθμιση του πλαισίου έχουν δημιουργήσει προσδοκίες και μένει να δούμε στην πράξη αν όντως είναι ανταγωνιστική η μοτοσικλέτας.

Yamaha

Ο Φάμπιο Κουαρταράρο, πρωταθλητής 2021 και πρώτος αναβάτης της ομάδας τόνισε: «Η χειμερινή διακοπή δεν πήγε ακριβώς όπως είχα σχεδιάσει λόγο ενός τραυματισμού σε προπόνηση motocross. Αλλά συνέχισα να προπονούμε. Το χέρι μου έχει αναρρώσει πλήρως και αισθάνομαι έτοιμος να παλέψω πάλι για τον τίτλο. Μου αρέσει το νέο βάψιμο, αλλά πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσω να οδηγώ ξανά. Είμαι περίεργος να δοκιμάσω την YZR-M1 του 2023 στην Σεπάνγκ. Θα δουλέψουμε σκληρά φέτος. Μάθαμε πολλά το 2022 και τώρα θέλω πάλι να παλέψω για τον τίτλο».

Η παρουσίαση της Yamaha MotoGP 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!