Έκπτωση 100 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος με έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση

Newsroom
Έκπτωση 100 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος με έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση
Στα Τρίκαλα κάθε μήνα θα κληρώνονται 75 δικαιούχοι, που έχουν πιστοποιημένα οικονομική δυσπραγία.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν – ενώπιον των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων – οι δύο πρώτες κληρώσεις των δικαιούχων του προγράμματος «Παρκάρω και Volt-άρω». Μέσω αυτού προσφέρεται στους δικαιούχους τμήμα των ποσών που εισπράττει ο Δήμος από την ελεγχόμενη στάθμευση.

Το ποσό αυτό για τους πρώτους 75 (για τον Οκτώβριο) και 75 (για τον Νοέμβριο) δημότες των Τρικάλων ανέρχεται σε 100 ευρώ, επομένως συνολικά διατίθεται το ποσό των 15.000€. Τα χρήματα αυτά δε δίνονται απευθείας σε κάθε δικαιούχο, αλλά ο Δήμος Τρικκαίων πιστώνει τους λογαριασμούς ρεύματος, μέσω του κωδικού «RF» που κάθε δικαιούχος θα γνωστοποιήσει στον Δήμο.

Οι δικαιούχοι (περίπου 1.800 στο σύνολο) προέρχονται από τη βάση δεδομένων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) και, όσοι/ες κληρώνονται κάθε μήνα, θα μένουν εκτός των επόμενων κληρώσεων, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική λίστα δικαιούχων.

Το όλο σύστημα έχει μελετηθεί σε κάθε του πτυχή από τον Δήμο Τρικκαίων, εισάγοντας καινοτομίες:

  • πραγματοποιείται δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση
  • οι κληρωθέντες/είσες λαμβάνουν ειδοποίηση με SMS
  • ο Δήμος Τρικκαίων δημιουργεί ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του, με ειδική εφαρμογή για το πρόγραμμα. Σε αυτή κάθε δυνητικός δικαιούχος θα μπορεί να πληκτρολογεί το ΑΜΚΑ του και να μαθαίνει και με αυτόν τον τρόπο, εάν κληρώθηκε.

Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει κάθε κληρωθείς/είσα, θα είναι να προσκομίσει στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών (το γνωστό «20000» στην είσοδο του Δημαρχείου) ή ηλεκτρονικά σε viber και what’s app (στον αριθμό 6930078484), την πρώτη σελίδα ενός λογαριασμού ρεύματος, όπου θα φαίνεται ο συγκεκριμένος κωδικός «RF». Αυτή η διαδικασία πλέον θα υλοποιείται κάθε μήνα, για τους ανά μήνα δικαιούχους.

Τρίκαλα έκπτωση ρεύματος από ελεγχόμενη στάθμευση

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!