Formula 1: O Λάουντα είχε προσπαθήσει να πάει τον Φέτελ στη Mercedes

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: O Λάουντα είχε προσπαθήσει να πάει τον Φέτελ στη Mercedes
Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, αποκάλυψε τις συζητήσεις με τον θρύλο του σπορ για πιθανή μετεγγραφή.

Πως θα σας φαινόταν αν οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον ήταν teammates στη Mercedes-AMG Petronas; Σίγουρα θα ήταν μία συνύπαρξη που θα μπορούσε να έχει διαφοροποιήσει τις τελευταίες σεζόν της Formula 1, εάν κι εφόσον ο Γερμανός ήταν διατεθειμένος να κάνει αυτό το βήμα.

Ο Φέτελ φιλοξενήθηκε στο podcast Beyond the Grid και σε αυτό αποκάλυψε τις επαφές που είχε με τον θρυλικό Νίκι Λάουντα, με θέμα ενδεχόμενη μεταπήδησή του στη γερμανική ομάδα.

«Μίλησα με τον Νίκι στο μέσο περίπου της θητείας μου στη Ferrari, για να ενταχθώ στη Mercedes. Θα ήταν κάτι πολύ σπουδαίο γιατί ο Λιούις ήταν το #1 εκεί, δεν ξέρω αν πραγματικά θα ήθελαν να μας έχουν και τους δύο στην ομάδα», είπε ο 35χρονος.

Χάμιλτον και Φέτελ

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, πήγε στο Μαρανέλο πριν τη σεζόν του 2015 και έμεινε εκεί έως και το 2020. Και το χρονικό σημείο των επαφών με τον μη-εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Mercedes-AMG Petronas, αποδείχθηκε αποτρεπτικό.

«Εκείνη τη χρονική στιγμή δεν ήταν κάτι που με ενδιέφερε γιατί ήμουν δεσμευμένος στη Ferrari. Ήταν όνειρο μου να κάνω αυτό το εγχείρημα να δουλέψει. Είχαμε λοιπόν επαφές αλλά αυτές δεν έφτασαν ποτέ σε σοβαρό επίπεδο», τόνισε ο οδηγός από το Χέπενχαϊμ.

«Θα ήταν μεγάλη πρόκληση να είμαι teammate του Χάμιλτον. Και νομίζω πως θα το απολάμβανα αλλά δεν ήταν γραφτό. Όπως είπα, ήμουν επικεντρωμένος στο να κερδίσω με τη Ferrari κι αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος μου».

Χάμιλτον και Φέτελ

Ο Φέτελ αποχώρησε από τη Formula 1, έχοντας ζηλευτά επιτεύγματα: 299 εκκινήσεις, 53 νίκες, 57 pole positions, 122 βάθρα και τέσσερις παγκόσμιους τίτλους (2010-2013).

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas, Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!