MotoGP: H Dorna πάει στα δικαστήρια το KymiRing (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: H Dorna πάει στα δικαστήρια το KymiRing (vid)
Η Dorna ζητάει από τους διοργανωτές του ματαιωμένου Φινλανδικού GP 6,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το σχέδιο της επιστροφής του MotoGP στην Φινλανδία έπειτα από 40 χρόνια φάνταζε ιδανικό για τους ανθρώπους της Dorna όταν έδωσαν τα χέρια πριν από περίπου τρία χρόνια. Το success story ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε και καταλήξαμε σε ένα μεγαλοπρεπές ναυάγιο επικών διαστάσεων.

Μόλις «έπεσαν» οι υπογραφές ανάμεσα στην Dorna και την εταιρεία KymiRing Events αμέσως ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής της πίστας. Η KymiRing Events συνεργάστηκε με δύο εταιρείες, την Maanrakennus Pekka Rautiainen ky και την Macra oy οι οποίες ανέλαβαν την κατασκευή της πίστας. Η κατάσταση όμως γρήγορα στράβωσε καθώς οι δύο εταιρείες δήλωσαν πτώχευση, κατηγορώντας την εταιρεία KymiRing Events ότι δεν ήταν σωστή στις οικονομικές υποχρεώσεις.

MotoGP

Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να κινηθούν νομικά και να διεκδικήσουν τα χρήματά τους, κάτι που όπως φαίνεται ενεργοποίησε και την Dorna. Η διοργανώτρια του MotoGP λοιπόν ανακοίνωσε ότι προχωράει σε μήνυση κατά της KymiRing Events για το ποσό των 6,4 εκατομμυρίων ευρώ. Παρά τις επαναλαμβανόμενες ειδοποιήσεις της Dorna για πληρωμή των τιμολογίων η KymiRing Events αγνόησε τις πληρωμές με αποτέλεσμα να έρθει ρήξη στο συμβόλαιο με την Dorna.

MotoGP

Το θέμα λοιπόν έχει πάρει την νομική οδό και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα δούμε MotoGP στην Φινλανδία για τα επόμενα χρόνια. Το GP της Φινλανδίας είχε προγραμματιστεί για το 2022, για να εορταστεί η 40ή επέτειο από το τελευταίο GP πίσω στο 1982. Όλα αυτά ωστόσο είναι μέρος ενός εφιάλτη ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν θα τελειώσει με καλό τρόπο.

Βίντεο από τις πρώτες δοκιμές του 2019.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!