WRC, Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας, 2η ημέρα: Μάχη στα δέκατα και οριακό προβάδισμα Τάνακ (vid)

Κώστας Παστρίμας
WRC, Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας, 2η ημέρα: Μάχη στα δέκατα και οριακό προβάδισμα Τάνακ (vid)
Απειροελάχιστη διαφορά χωρίζει τους Οτ Τάνακ και Έλφιν Έβανς έπειτα από μια γεμάτη ανατροπές ημέρα.

Ο Οτ Τάνακ με το Hyundai i20 N Rally1 προηγείται στο τέλος της Παρασκευής, δεύτερης ημέρας του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, με διαφορά μόλις 2 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Έλφιν Έβανς της Toyota. Ο Εσθονός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019, παρά το μειονέκτημα από τη θέση εκκίνησης (ξεκινούσε δεύτερος) και τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, κέρδισε δύο από τις έξι Ειδικές Διαδρομές της ημέρας στους γρήγορους χωμάτινους δρόμους της μακρινής Νέας Ζηλανδίας.

new zealand

Ο Τάνακ ξεκίνησε τη μέρα στην πρωτοπορία αφού κέρδισε την Υπερειδική Διαδρομή της Πέμπτης, αλλά στην πορεία την έχασε για λίγο από τον Κρεγκ Μπριν της M-Sport Ford, προτού επιστρέψει στην πρώτη θέση, επωφελούμενος από τη βροχή. Το απόγευμα ξαναέχασε την πρωτιά από τον Σεμπαστιέν Οζιέ της Toyota αλλά στην τελευταία ΕΔ την ξαναπήρε πίσω, όταν ο Γάλλος «ξήλωσε» την πίσω αεροτομή του GR Yaris σε μια ανοιχτή στροφή και έχασε αρκετό χρόνο λόγω αυτού.

new zealand

Έτσι, ο Οζιέ βρέθηκε στην 3η θέση, πίσω από τον Εβανς, ο οποίος κάνει πολύ καλό και σταθερό αγώνα και ουσιαστικά μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Τάνακ, αφού η διαφορά των 2 δεκάτων του δευτερολέπτου είναι ασήμαντη με δύο ολόκληρες ημέρες αγώνα να απομένουν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κάλε Ροβάνπερα συμπληρώνει την 3άδα των Toyota GR Yaris και ακολουθεί από κοντά στην 4η θέση καθώς υπολείπεται μόνο 7,2 δευτερόλεπτα του πρωτοπόρου.

new zealand

Ο Κρεγκ Μπριν βρισκόταν για τα καλά στη μάχη της νίκης, αλλά στην 5η ΕΔ είχε μια έξοδο που τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη. Αυτό άφησε τον Γκας Γκρινσμιθ να ηγηθεί της M-Sport, με τον Βρετανό να βρίσκεται στην πέμπτη θέση μπροστά από τον -νικητή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις- Τιερί Νεβίλ της Hyundai, ο οποίος έχασε χρόνο ύστερα από δύο τετακέ την Παρασκευή το πρωί.

Το τρίτο Hyundai i20 N Rally1 που συμμετέχει στον αγώνα, στα χέρια του Όλιβερ Σόλμπερεγκ ακολουθεί στην 7η θέση, ωστόσο ο νεαρός βρίσκεται ήδη 1,5 λεπτό πίσω από τoν πρωτοπόρο, αλλά μπροστά από τον Τακαμότο Κατσούτα της Toyota, που ακολουθεί στην 8η θέση.

Αποτελέσματα

new zealand day 2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!