Formula 1: H Audi επισημοποίησε τη συμμετοχή της για το 2026

Formula 1: H Audi επισημοποίησε τη συμμετοχή της για το 2026
Η Audi ανακοίνωσε πως από το 2026 θα τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Βελγίου, η Audi πραγματοποίησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνοντας την είσοδό της στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2026. Οι νέοι κανονισμοί μονάδων ισχύος που επισημοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες έπεισαν τη γερμανική φίρμα, που είναι μέλος του Ομίλου Volkswagen, ώστε εισέλθει για πρώτη φορά στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Το όνομα της Audi είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχοντας πλούσια ιστορία στους αγώνες αντοχής, στις 24 Ώρες Λε Μαν, τους αγώνες ράλλυ και πλέον δοκιμάζει την τύχη της και στο Ράλλυ Ντακάρ.

Ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω την Audi στη Formula 1, μια ιστορική μάρκα, πρωτοπόρα και τεχνολογικά καινοτόμα. Είναι μία σπουδαία στιγμή για το σπορ μας και όλοι ανυπομονούμε ένα δούμε το λογότυπο της Audi στο grid. Θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα πλάνα τους σύντομα».

Audi F1

Στην ανακοίνωσή της, η Audi δεν ανέφερε με ποια ομάδα θα συνεργαστεί για την είσοδό της στη Formula 1, όμως αυτό αναμένεται να γίνει με τη Sauber, η οποία αγωνίζεται με το όνομα της Alfa Romeo. H συνεργασία τους αναμένεται να επισημοποιηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Λεπτομέρειες δόθηκαν στη δημοσιότητα, σχετικά με το πλάνο των Γερμανών να κατασκευάσουν τη μονάδα ισχύος νέας γενιάς. Η εξέλιξη, που έχει ήδη ξεκινήσει, θα πραγματοποιηθεί στη Νυρεμβέργη, στις εγκαταστάσεις της Audi και όπως επιβεβαιώθηκε από τον CEO της, Μάρκους Ντέουσμαν, το πρόγραμμα θα είναι ανεξάρτητο από αυτό της Porsche.

Audi F1

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ντέουσμαν ανέφερε: «Θέλω να ανακοινώσω επίσημα πως η Audi έχει εγγραφεί επίσημα ως κατασκευαστής κινητήρων της Formula 1. Οπότε, το 2026 θα ξεκινήσουμε να αγωνιζόμαστε στην F1. Οι αγώνες ταχύτητας είναι στο DNA της Audi. Ανέκαθεν ήμασταν ενεργοί και συνεχώς έχουμε επιτυχίες στους αγώνες ταχύτητας. Θέλουμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη ιστορία μας στη Formula 1».

Η ανακοίνωση αυτή είναι η πρώτη από έναν νέο κατασκευαστή που αναμένεται να εισέλθει στο σπορ το 2026. Η Porsche, που υπάγεται επίσης στο Volkswagen Group, αναμένεται να εισέλθει στη Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων σε συνεργασία με τη Red Bull Racing.

Φωτογραφίες: Audi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!