WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: Τάνακ εναντίον Ροβάνπερα κι όποιος αντέξει (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: Τάνακ εναντίον Ροβάνπερα κι όποιος αντέξει (vid)
O οδηγός της Toyota Gazoo Racing καταδιώκει αυτόν της Hyundai Motorsport και το φινάλε αναμένεται δραματικό!

Μόνο 44 αγωνιστικά χιλιόμετρα χωρίζουν τον Όιτ Τάνακ από τη δεύτερη φετινή του νίκη, σε ένα Ράλλυ Φινλανδίας που αποδεικνύεται συναρπαστικό σε εξέλιξη! Βέβαια αντίπαλος για τον Εσθονό δεν είναι μόνο ο εαυτός του – υπάρχει αντίπαλο δέος και έρχεται με φόρα!

Ο λόγος για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Κάλε Ροβάνπερα που σε αυτό το σκέλος δεν χρειαζόταν να «καθαρίζει» τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, κέρδισε πέντε από αυτές και έτσι σκαρφάλωσε από την τέταρτη, στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Και η απόστασή του από τον οδηγό της Hyundai Motorsport, έπεσε από τα 21.0, στα 8.4 δευτερόλεπτα.

Ο τοπικός ήρωας υψώνει ξανά το λάβαρο για τη Toyota, αφού έχει πίσω του άλλα δύο Yaris GR Rally1, αυτά των Εσάπεκα Λάπι και Έλφιν Έβανς. Ο Φινλανδός πήγαινε… «τάπα» μέχρι την ΕΔ16, όταν μία πέτρα ράγισε το παρμπρίζ του, περιορίζοντας αισθητά την ορατότητα, με αποτέλεσμα να είναι πια 26.8 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Όσο για τον Ουαλό, μία ανώμαλη προσγείωση στην προτελευταία ειδική διαδρομή, πλήγωσε την πίσω αριστερά ανάρτηση. Προσπάθησε να κάνει επιδιορθώσεις στο πόδι, βγήκε στην τελευταία ειδική και παρότι έχασε περίπου ένα λεπτό, κράτησε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη.

Πέμπτος είναι ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai, με τους μηχανικούς της κορεάτικης ομάδας να αλλάζουν διαφορικά στο i20 N Rally1, πράγμα που του χάρισε περισσότερη αυτοπεποίθηση και ταχύτητα. Ωστόσο, είναι αρκετά μακριά από τον Έβανς.

Η μεγάλη απώλεια από τις πρώτες θέσεις, είναι αυτή του Κρεγκ Μπριν. Ο Ιρλανδός «συναντήθηκε» με ένα βράχο που ξήλωσε τον πίσω δεξί τροχό του Ford Puma Rally1 της M-Sport.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Τάνακ/Γιαρβεόγια, Hyundai i20 N 2hr 2min 44.0sec
2. Ροβάνπερα/Χάλτουνεν, Toyota GR Yaris +8.4sec
3. Λάπι/Φερμ, Toyota GR Yaris +35.2sec
4. Έβανς/Μάρτιν, Toyota GR Yaris +1min 19.7sec
5. Νεβίλ/Βίνταγκε, Hyundai i20 N +2min 5.5sec
6. Κατσούτα/Τζόνστον Toyota GR Yaris 2min +47.5sec

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει 43.92 αγωνιστικά χιλιόμετρα συναρπαστικής δράσης που μοιράζονται σε τέσσερις ειδικές διαδρομές.

Φωτογραφίες: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!