Nissan Ariya: Από το Βόρειο έως τον Νότιο Πόλο με το ηλεκτρικό crossover

Nissan Ariya: Από το Βόρειο έως τον Νότιο Πόλο με το ηλεκτρικό crossover

Nissan Ariya: Από το Βόρειο έως τον Νότιο Πόλο με το ηλεκτρικό crossover
Ο εξερευνητής Κρις Ράμσεϊ και η ομάδα του ετοιμάζονται για ένα επικό ταξίδι μήκους 27.000 χλμ. με το ηλεκτρικό crossover της Nissan.

Τη συνεργασία της με το Βρετανό εξερευνητή Κρις Ράμσεϊ για την πραγματοποίηση μίας εντυπωσιακής αποστολής ανακοίνωσε η Nissan. Πρόκειται για τo πρώτο ταξίδι με αυτοκίνητο από το Βόρειο έως τον Νότιο Πόλο και μάλιστα με ένα ηλεκτρικό όχημα!

Ο Ράμσεϊ και η ομάδα του θα ταξιδέψουν οδικώς, διανύοντας περισσότερα από 27.000 χλμ. και περνώντας από διάφορες ηπείρους και περιοχές, σε θερμοκρασίες από -30 έως +30 βαθμούς Κελσίου. Με σημείο εκκίνησης το Βόρειο Πόλο, η αποστολή θα διασχίσει τη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, πριν περάσει στην Ανταρκτική.

Nissan Ariya

Η αναχώρηση της αποστολής έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2023, με τον Ράμσεϊ και την ομάδα του να χρησιμοποιούν την κορυφαία και τετρακίνητη έκδοση του ηλεκτρικού crossover, το Ariya e-4ORCE με την μεγάλη μπαταρία 87 kWh. Όπως φαίνεται και στο σκίτσο, το αυτοκίνητο θα δεχθεί όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις (σε αναρτήσεις, τροχούς κ.α.) ώστε να αντιμετωπίσει τα… αφιλόξενα εδάφη. Ένα δεύτερο Nissan Ariya (χωρίς βελτιώσεις) θα λειτουργήσει ως όχημα υποστήριξης κατά τη διάσχιση της Αμερικής.

Η συγκεκριμένη αποστολή με ηλεκτρικό όχημα δεν είναι η πρώτη για τον Κρις Ράμσεϊ. Το 2017 συμμετείχε με συνοδηγό τη σύζυγό του στο Mongol Rally με το δικό του Nissan Leaf, διανύοντας 16.000 χλμ. σε 56 ημέρες. «Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία, ενώ ταυτόχρονα είναι συναρπαστικά στην οδήγηση», σχολίασε ο ίδιος.

Το Nissan Ariya αναμένεται στην ελληνική αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Nissan Ariya

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!