Κακοκαιρία Φίλιππος: Σε ποιους δρόμους της Αττικής θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Κώστας Παστρίμας
Κακοκαιρία Φίλιππος: Σε ποιους δρόμους της Αττικής θα χιονίσει τις επόμενες ώρες
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα έναν εξαιρετικά χρήσιμο χάρτη που δείχνει τη χιονόπτωση στους δρόμους της Αττικής.

Η νέα κακοκαιρία, με το όνομα Φίλιππος, είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη και το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να δούμε τη μεγαλύτερη έντασή της. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνδυαστούν με έντονες χιονοπτώσεις, που θα προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Όπως αναφέρεται στο meteo.gr, που είναι η ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές, οι οποίες ενδέχεται να δυσκολέψουν τη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο του Νομού Αττικής.

Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε τις καιρικές συνθήκες που προβλέπεται να επικρατήσουν στο Οδικό Δίκτυο του Νομού Αττικής από τις 14:00 έως τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαρτίου. Τα στοιχεία προέρχονται από την υπηρεσία Roads του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

roads snow

Όπως παρατηρείτε, σε όλους τους δρόμους του νομού αναμένεται να χιονίσει, εκτός από το ανατολικό και νότιο παραλιακό δίκτυο, όπου προβλέπεται χιονόνερο. Αυτό σημαίνει ότι αν πρόκειται να κινηθείτε στο οδικό δίκτυο της Αττικής πρέπει να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες. Από το υπουργείο μεταφορών έχει εκδοθεί ήδη η έντονη σύσταση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!