Η ψηφιακή μέριμνα στο πλευρό της εκπαίδευσης

Gazzetta team
Η ψηφιακή μέριμνα στο πλευρό της εκπαίδευσης

bet365

Η κρατική πρωτοβουλία που εξασφαλίζει σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές voucher για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Τον τελευταίο χρόνο και εν μέσω πανδημίας, μαθητές και φοιτητές κλήθηκαν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και να προσαρμοστούν στις αλλαγές που έφερε στην καθημερινότητά τους. Η τηλεκπαίδευση ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να είναι εξοπλισμένοι με ένα καλό tablet ή laptop που θα τους επιτρέψει να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους και να ελαχιστοποιήσουν τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της απόστασης.

Μια πολύ σημαντική κρατική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση είναι το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», που εξασφαλίζει σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές ένα voucher 200€ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ειδικότερα, εάν μία οικογένεια πληροί τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος, τότε κάθε μαθητής, φοιτητής ή σπουδαστής της οικογένειας, μπορεί να πάρει μία επιταγή (voucher) αξίας 200€, η οποία μπορεί να καλύψει έως το 100% της αξίας της εκάστοτε συσκευής. Στην περίπτωση οικογενειών με περισσότερα από ένα ωφελούμενα παιδιά, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερες από μία επιταγές (vouchers) για την αγορά μίας συσκευής, με ανώτατο όριο τις τρεις επιταγές (600€).

Το voucher μπορεί να εξαργυρωθεί σε συγκεκριμένες συσκευές (Tablets & Laptops) που ανήκουν στο Πρόγραμμα, καλύπτοντας έως το 100% της αξίας της συσκευής. Σε μία ενδεχόμενη επιλογή συσκευής, η οποία υπερβαίνει το ποσό των 200€, καλείσαι να συμπληρώσεις το υπολειπόμενο χρηματικό ποσό.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να στηρίξει 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών, συμβάλλοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία με σύγχρονα ψηφιακά Μέσα.

Η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ στηρίζουν ενεργά την «Ψηφιακή Μέριμνα» και δίνουν τη δυνατότητα στους δικαιούχους του voucher να το εξαργυρώσουν αγοράζοντας το tablet ή laptop που επιθυμούν είτε απευθείας στο eshop της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, είτε τηλεφωνικά στο 801 1197000 για καταστήματα COSMOTE και 210 800 6000 για καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Τη συσκευή θα την παραλάβουν δωρεάν στον χώρο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ οι δικαιούχοι, θα λάβουν δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο. Επιπλέον, για όσους επιθυμούν να έχουν Wi-Fi πάντα μαζί τους, διατίθεται σε προσφορά το COSMOTE 4G Pocket Wi-Fi, από 99€ στα 79€, έως τις 30 Ιουλίου 2021, με 50GB για 6 μήνες και με δυνατότητα σύνδεσης στο internet έως και 16 συσκευές ταυτόχρονα.

Εναλλακτικά, μπορούν, να επισκεφτούν ένα κατάστημα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα και με την επιταγή (voucher) να πραγματοποιήσουν την αγορά τους. Η εξαργύρωση της επιταγής μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021.

Στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που βρίσκονται παντού, σε κάθε περιοχή και σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, οι δικαιούχοι θα βρουν μια μεγάλη ποικιλία από tablets και laptops που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για να επιλέξουν αυτό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες τους. Μπορούν να το συνδυάσουν με τα αγαπημένα τους αξεσουάρ όπως θήκες, ακουστικά, powerbanks, φορτιστές, βάσεις στήριξης, και περιφερειακά όπως εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, ποντίκια, πληκτρολόγια, web cameras και ηχεία, για ακόμα καλύτερη εμπειρία τηλεκπαίδευσης.

Οι καλύτερες προτάσεις της αγοράς

Για τους μαθητές Δημοτικού θα προτείναμε καλύτερα τη λύση ενός tablet, με μεγάλη οθόνη για να μην κουράζουν τα μάτια τους και να μπορούν να παρακολουθούν άνετα τα μαθήματά τους. Θα πρέπει να είναι ελαφριά, να έχουν τουλάχιστον τετραπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη RAΜ από 2GB και άνω και αποθηκευτικό χώρο από 32GB και άνω. Ενδεικτικά μπορούν να επιλέξουν τρία μοντέλα των 10” που είναι δωρεάν με τη χρήση του voucher από τις LENOVO και HUAWEI. Όλα τα tablets πάντως, έρχονται μαζί με λογισμικό για προστασία από ιούς (το ZoneAlarm antivirus) και ασφαλή πρόσβαση στο internet.

Τα laptops είναι ιδανικά κυρίως για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου, καθώς και φοιτητές που γράφουν συχνά εργασίες και χρειάζονται πληκτρολόγιο και μεγάλη οθόνη. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν είναι ο επεξεργαστής Intel ή AMD για ισχυρές επιδόσεις, η μνήμη RAM από 8GB και άνω, η οθόνη να είναι από 14 ίντσες και άνω, να έχουν Web Camera και λειτουργικό σύστημα Windows 10 και Microsoft Office. Στον ΓΕΡΜΑΝΟ και στην COSMOTE θα βρείτε laptops από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές όπως HP, LENONO & DELL, μαζί με 2ετή άδεια χρήσης του ZoneAlarm Antivirus.

Τσεκάρετε, λοιπόν, κι εσείς αν δικαιούστε το voucher των 200€ για επιδότηση laptop ή tablet και αν το όντως το δικαιούστε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το πλησιέστερο κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ της περιοχής σας και με τη βοήθεια των εξειδικευμένων συμβούλων, να επιλέξετε τον εξοπλισμό της αρεσκείας σας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.