Μοιράσου αυτό που ζεις με το gazzetta: Μένουμε σπίτι και απογειώνουμε τον μεταβολισμό μας

Gazzetta team
Μοιράσου αυτό που ζεις με το gazzetta: Μένουμε σπίτι και απογειώνουμε τον μεταβολισμό μας

bet365

Ο γυμναστής Φώτιος Ρήγας μοιράζεται μαζί μας ιδέες προκειμένου να νικήσουμε την ακινησία που προκαλεί η διαρκής παραμονή στο σπίτι.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μένουμε σπίτι γιατί έχουμε ενσυναίσθηση τόσο της ατομικής όσο και της συλλογικής ευθύνης στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τις νέες αυτές συνθήκες που επιτάσσουν να μείνουμε σπίτι, ας τις δούμε όλοι σαν μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε μια παύση από την καθημερινότητα, τα άγχη & τους φόβους μας και να αναλογιστούμε τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή μας! Το μένουμε σπίτι, όμως, δεν σημαίνει βαρεμάρα και ακινησία, αλλά χρόνος για δραστηριότητα και γιατί όχι διασκέδαση.

Μείνε σπίτι λοιπόν με πρόγραμμα και μην μένεις ακίνητος:

1. Κάνε γυμναστική

Eκμεταλλεύσου τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που έχεις, όποια ώρα θέλεις εσύ. Επίλεξε ασκήσεις χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός σου ή κάποιο όργανο γυμναστικής που έχεις αγοράσει και το έχεις στο σπίτι σου. Πολυάριθμα videos κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δες instagram, και πάρε έμπνευση. Με τον ίδιο τρόπο επίλεξε ασκήσεις stretching, pilates ή yoga. Άλλωστε ζώντας σήμερα σε μια online εποχή, όπου τα πάντα είναι διασυνδεδεμένα και σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο internet, μπορείς να ακολουθήσεις ένα online fitness πρόγραμμα από τον προσωπικό σου γυμναστή ή το γυμναστήριο στο οποίο είσαι μέλος.

2. Παιχνίδι με τα παιδιά

Αν έχεις παιδιά εκμεταλλεύσου ποιοτικά τον χρόνο σας με δημιουργικό παιχνίδι, τώρα είναι η ευκαιρία. Μέσα στο σπίτι μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με τα παιδιά, από εκπαιδευτικά, επιτραπέζια παιχνίδια για μεγάλους και παιδικά, παζλ, κουκλοθέατρο, μέχρι καραόκε, μίνι ποδόσφαιρο και ξεκαθάρισμα παιχνιδιών!

3. Καθάρισε ντουλάπες & συρτάρια

Καθάρισε τις ντουλάπες σου, οργάνωσε τα ρούχα σου, βάλε στην άκρη ό,τι σου περισσεύει και δεν σου κάνει και χάρισέ τα όταν τελειώσει όλο αυτό. Γενικά μην αφήσεις ντουλάπι για ντουλάπι: καθάρισε, διάλεξε, πέτα και χάρισε, είναι απίστευτα ανακουφιστικό συναίσθημα. Κάνε το τώρα!

4. Φτιάξε τον κήπο σου, το μπαλκόνι ή τη βεράντα

Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν κήπο, αυτή η περίοδος είναι ιδανική. Στο μπαλκόνι επίσης ή στη βεράντα μπορείς να φτιάξεις υπέροχους χώρους πράσινου με φαντασία, δημιουργικότητα και ενίσχυση της ψυχολογίας σου.

5. Ασχολήσου με το κατοικίδιο σου

Αν έχεις κατοικίδιο, μην παραμελήσεις το αγαπημένο σου ζωάκι τώρα, καθάρισε τον χώρο του, παίξε μαζί του. Έτσι θα περνάτε όλοι όμορφα στο σπίτι, και μην ξεχνάς να το βγάζεις και αυτό για λίγο ήλιο, έξω στο μπαλκόνι ή στον δρόμο της γειτονιάς!

6. Βάλε μουσική και ξεκίνα αρχειοθέτηση

Βάλε μουσική ή παίξε μουσική και ξεκίνα τη μέρα σου δυνατά και χορεύοντας. Άκουσε τα αγαπημένα σου κομμάτια, συλλογές και άλμπουμ ολόκληρα. Αν είσαι συλλέκτης με άφθονα cd ή ακόμη και βινύλια, ξεκαθάρισε το υλικό σου και αρχειοθέτησέ το!

7. Μαγείρεψε υγιεινά και οργάνωσε τα ντουλάπια της κουζίνας σου

Είναι σημαντικό αυτό το διάστημα να ακολουθείς μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με ποικιλία και μέτρο και παράλληλα να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου. Καλό είναι ν' αφήσεις στην άκρη το junk food και το delivery. Χυμοί, λαχανικά και smoothies στην πρώτη γραμμή και έπειτα ακολουθούν τα άπαχα κρεατικά και οι σούπες.

Φίλοι και φίλες μου υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε, όταν μένουμε σπίτι. Απλά όταν εργαζόμαστε, τα πάντα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Μην σκέφτεστε αρνητικά! Αδράξτε την ευκαιρία να περάσετε πολύτιμο χρόνο με την οικογένεια σας! Η υγεία μας είναι πάνω από όλα! Ότι και να επιλέξετε, να θυμάστε, πως χωρίς καλή διάθεση, δεν θα γίνει τίποτα σωστά!

«Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης.»

Émile Chartier (Alain), 1868-1951, Γάλλος φιλόσοφος

Ο Φώτιος Ρήγας (@rigas.fotios, @f.r.personaltrainer) είναι γυμναστής, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Αθλητική Διοίκηση αλλά είναι και κάτοχος MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Louisville.

Φωτογραφία από τον χρήστη Valeria Ushakova στο Pexels

 

Τελευταία Νέα