Οι... μετά Σουμάχερ τίτλοι!

Νίκος Τσιώκος
Οι... μετά Σουμάχερ τίτλοι!
Ο παγκόσμιος τίτλος της Formula1 άλλαξε πολλά χέρια από το 2004, όταν τον κατέκτησε για τελευταία φορά ο Μίκαελ Σουμάχερ! Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους επόμενους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Πέντε φορές έχει αλλάξει χέρια ο παγκόσμιος τίτλος της Formula1 από το 2005 κι έπειτα, καθώς ο Μίκαελ Σουμάχερ τον κατέκτησε τελευταία φορά το 2004. Βέβαια, ο Γερμανός δεν έπεσε... αμαχητί τις δυο επόμενες χρονιές προτού αποσυρθεί προσωρινά από την ενεργό δράση, αλλά βρήκε μπροστά του τη Renault και τον Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός πανηγύρισε δυο συνεχόμενους τίτλους με τη γαλλική ομάδα για να πάρει σειρά ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο τότε πιλότος της Ferrari βγήκε νικητής το 2007 στη μάχη με τον Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό να παίρνει την... εκδίκησή του ένα χρόνο μετά.

Το 2009 ήταν η χρονιά του Τζένσον Μπάτον, ο οποίος χάρισε τον πρώτο και τελευταίο τίτλο στην Brawn GP (πρώην Honda και νυν Mercedes GP). Τέλος, ακολούθησαν τα δυο παγκόσμια πρωταθλήματα του Σεμπάστιαν Φέτελ πέρυσι και φέτος, με τον πιλότο της Red Bull να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής και το 2012!

Αναλυτικά οι... μετά Σουμάχερ τίτλοι

2005 Φερνάντο Αλόνσο
2006 Φερνάντο Αλόνσο
2007 Κίμι Ραϊκόνεν
2008 Λιούις Χάμιλτον
2009 Τζένσον Μπάτον
2010 Σεμπάστιαν Φέτελ
2011 Σεμπάστιαν Φέτελ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!