Ζαμπά: «Εξυπνος προπονητής ο Φερέιρα που ξέρω από τον ΠΑΟΚ»

Ζαμπά: «Εξυπνος προπονητής ο Φερέιρα που ξέρω από τον ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Ζαμπά: «Εξυπνος προπονητής ο Φερέιρα που ξέρω από τον ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Λέο Ζαμπά συνεχίζει στη Βάσκο ντα Γκάμα με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του 2021 και θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.

Η επιστροφή του Λέο Ζαμπά στην πατρίδα του έμοιαζε να είναι το ιδανικό σενάριο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του και η Βάσκο ντα Γκάμα του δίνει αυτή την ευκαιρία.

Αυτό φαίνεται και από τις απαντήσεις που έδωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της Βραζιλίας, μιλώντας για τη Βάσκο, αλλά και τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ και νυν της Παλμέιρας, Αμπέλ Φερέιρα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη δουλειά που πραγματοποιεί στη Βάσκο ο προπονητής, Μαρσέλο Κάμπο:

«Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Ο Μαρσέλο Κάμπο είναι ένας προπονητής που μιλά πολύ με τους παίκτες, έχει πολύ καλή ιδέα, αντίληψη για τη δουλειά, πολύ παρόμοια με το ευρωπαϊκό στυλ. Υπάρχουν έντονες ασκήσεις, με πολλή κίνηση από τους παίκτες ώστε να συνεισφέρουν περισσότερα. Χάρη σε αυτό, η ομάδα έχει ρυθμό και χημεία. Το απολαμβάνω πραγματικά»..

Για το πώς προσαρμόζεται ξανά στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο:

«Η επαναπροσαρμογή μου στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο πηγαίνει καλά. Με υποδέχτηκαν θετικά και η δουλειά που γίνεται είναι σκληρή. Δε δυσκολεύομαι, προσαρμόζομαι καλά. Το καλό κλίμα μεταξύ παικτών και προπονητικού επιτελείου συνδράμει πολύ σε αυτό.

Για το πόσο σημαντικοί ήταν γι’ αυτόν οι Μαργκίνος Γκάμπριελ και Λέο Μάτος, που τους ξανασυνάντησε στη Βάσκο έχοντας προηγηθεί η κοινή τους παρουσία σε Κορίνθιανς και ΠΑΟΚ:

«Βρήκα συμπαίκτες με τους οποίος έχω ξαναπαίξει. Με τον Λέο στην Ελλάδα, με τον Γκάμπριελ στις μικρότερες κατηγορίες. Είναι καλό να έχεις γνωστούς στην ομάδα. Σου δίνουν συμβουλές και επίσης σε κάνουν να νιώθεις πιο άνετα.

Για τον Αμπέλ Φερέιρα και τη δουλειά του στην Παλμέιρας, αλλά και πώς ήταν η δική του σχέση μαζί του:

«Η θητεία του Αμπέλ στην Παλμέιρας ξεκίνησε νικηφόρα. Η ομάδα έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Δυστυχώς, στον ΠΑΟΚ δεν είχα πολύ χρόνο να δουλέψω μαζί του. Έκανα προετοιμασία μαζί του, αλλά όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, είχα έναν τραυματισμό στο γόνατο. Μπορώ να πω ότι είναι ένας νέος, έξυπνος προπονητής με τρομερό επιτελείο, που διδάσκουν πολλά και βοηθούν τον αθλητή να εξελιχθεί».

Για την πρόσφατη αναφορά του στο δράμα που πέρασε με τον τραυματισμό στο γόνατο και την τωρινή του κατάσταση:

«Αισθάνομαι πραγματικά καλά. Επιστρέφω σε όσα έκανα πριν τον τραυματισμό, με μια σειρά αγώνων και συγκέντρωση στους στόχους της ομάδας. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για μένα, για την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που με αγαπούν. Δόξα τω Θεώ, συνεχίζω και το ξεπερνώ. Κάθε μέρα είναι μια νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για όσα συμβαίνουν στο παρόν. Ευχαριστώ πρώτα τον Θεό, και είμαι ευγνώμων στους γονείς μου, τη σύντροφο μου και τον μάνατζερ μου. Ήταν πολύ σημαντικοί για μένα αυτήν την περίοδο. Και τώρα επίσης ευχαριστώ τη Βάσκο για την εμπιστοσύνη της σε μένα. Πίστεψε ότι μπορώ να συνεισφέρω και να βοηθήσω την ομάδα».

 

Τελευταία Νέα