Από το Copa Libertadores στο «ξύπνα», δύο χαμένοι τελικοί δρόμος για τον Αμπέλ Φερέιρα (vids)

Από το Copa Libertadores στο «ξύπνα», δύο χαμένοι τελικοί δρόμος για τον Αμπέλ Φερέιρα (vids)

Gazzetta team
Από το Copa Libertadores στο «ξύπνα», δύο χαμένοι τελικοί δρόμος για τον Αμπέλ Φερέιρα (vids)

bet365

Οι δύο χαμένοι τελικοί στα πέναλτι μέσα σε τέσσερις μέρες έφεραν και τα πρώτα γκράφιτι κατά του Αμπέλ Φερέιρα στην Παλμέιρας. Από το Copa Libertadores και το ζενίθ, στις έντονες διαμαρτυρίες και την ανασφάλεια ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ.

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gazzetta.gr ο Αμπέλ Φερέιρα είχε αρνηθεί το παρατσούκλι «βασιλιάς» που του είχε αποδώσει ο βραζιλιάνικος Τύπος μετά την κατάκτηση του Copa Libertadores και του Κυπέλλου (Copa do Brasil) στους πρώτους μήνες της θητείας του στον πάγκο της Παλμέιρας.

Ο 42χρονος Πορτογάλος πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ είχε παραδεχτεί ότι δεν περίμενε ούτε ο ίδιος να έχει τέτοια επιτυχία στη «βερντάο». Οι συνθήκες, ωστόσο, έχουν αλλάξει στην ομάδα του Σάο Πάουλο. Δύο χαμένοι τελικοί στα πέναλτι μέσα σε τέσσερις μέρες και η πρόσφατη ήττα στο ντέρμπι της πόλης έχουν φέρει και τις πρώτες έντονες διαμαρτυρίες. Η Παλμέιρας έχασε στις 11 Απριλίου την ευκαιρία να κατακτήσει το Supecopa (Σούπερ Καπ) Βραζιλίας γνωρίζοντας την ήττα στα πέναλτι (6-5, η κανονική διάρκεια 2-2) από τη Φλαμένγκο.

Ενώ στις 8 του μήνα έφυγε με τη νίκη (1-2) από το Μπουένος Άιρες επί της Ντεφένσα ι Χουστίσια στον πρώτο τελικό του Recopa Sudamericana, στις 15 γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ (1-2) στην Μπραζίλια και τελικά έχασε τον τίτλο και πάλι στη διαδικασία των πέναλτι (3-4) από την αργεντίνικη ομάδα.

Το... γλυκό ήρθε να «δέσει» μετά την εντός έδρας ήττα (0-1) από τη Σάο Πάουλο για το Παουλίστα. Γκράφιτι με συνθήματα στους τοίχους του «Αllianz Parque»: «Αμπέλ ξύπνα». Ο ίδιος, ωστόσο, εμφανίζεται πεπεισμένος ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του: «Δεν θα με δουν να πέφτω».

Τα δύο χαμένα τρόπαια έχουν φέρει έντονο εκνευρισμό στις τάξεις της «βερντάο». Μετά τη λήξη του τελικού κόντρα στη Φλαμένγκο, αποβλήθηκε ο ίδιος ο Αμπέλ, ενώ ο βοηθός του (ήταν και στον Δικέφαλο), Ζοάο Μαρτίνς, έπαιξε... μπουνιές με τον αντιπρόεδρο της «ρούμπρο-νέγκρο», Μάρκος Μπραζ. Μετά τη λήξη του δεύτερου τελικού με την Ντεφένσα ι Χουστίσια αποβλήθηκαν ο βοηθός του (τον είχε και στη Θεσσαλονίκη), Βίτορ Καστανιέιρα, αλλά και ο γυμναστής Μάρκο Αουρέλιο Σιάβο.

Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του. Στη Βραζιλία, ωστόσο, δεν φημίζονται και την υπομονή τους σε θέματα αλλαγής τεχνικής ηγεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τελευταία Νέα