Αμπέλ Φερέιρα: «Θα μείνουμε στην ιστορία, περνάει στην αιωνιότητα αυτός ο τίτλος»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Αμπέλ Φερέιρα: «Θα μείνουμε στην ιστορία, περνάει στην αιωνιότητα αυτός ο τίτλος»

bet365

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έκρυψε την συγκίνηση του για την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες σημειώνοντας πως πρόκειται για τίτλο ο οποίος θα μείνει στην αιωνιότητα.

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ οδήγησε την Παλμέιρας στο δεύτερο Copa Libertadores της ιστορίας της γνωρίζοντας την αποθέωση όχι μόνο από τους Βραζιλιάνους, αλλά και τους συμπατριώτες του.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έχω προπονήσει και ειδικά τους ποδοσφαιριστές της Παλμέιρας.

Δεν υπάρχουν καλοί προπονητές δίχως καλούς παίκτες. Θέλω επίσης να πω, πως αυτό το ταξίδι ξεκίνησε από το κ. Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, ο οποίος είχε κάνει δουλειά σε αυτή την διοργάνωση».

Ο Αμπέλ Φερέιρα αποκάλυψε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σοόουζα, ενώ έκανε λόγο για τίτλο που θα περάσει στην αιωνιότητα!

«Μου τηλεφώνησε ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας. Είναι μια τεράστια τιμή να λάβω αυτό το τηλεφώνημα. Ό,τι και αν γίνει θα μείνουμε στην ιστορία, θα περάσει στην αιωνιότητα αυτός ο τίτλος. Κατακτήσαμε αιώνια δόξα».

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που υπάρχουν στη Βραζιλία σε ότι αφορά την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

«Όταν έφτασα στη Βραζιλία δεν ήξερα κανέναν. Συνειδητοποίησα πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Εάν δεν νικήσεις σε δύο-τρία ματς θέλουν να φύγεις.

Είναι το μόνο πρωτάθλημα με 6-7 διεκδικητές για τον τίτλο. Στην Πορτογαλία είναι λίγοι, στη Γερμανία, στη Γαλία, την Ισπανία είναι πάντα οι ίδιοι».

 

Τελευταία Νέα