Παλμέιρας – Σάντος 1-0 (Τελικός Λιμπερταδόρες): Πρωταθλητής ο Αμπέλ Φερέιρα με γκολ στο 99'! (vids)

Παλμέιρας – Σάντος 1-0 (Τελικός Λιμπερταδόρες): Πρωταθλητής ο Αμπέλ Φερέιρα με γκολ στο 99'! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Παλμέιρας – Σάντος 1-0 (Τελικός Λιμπερταδόρες): Πρωταθλητής ο Αμπέλ Φερέιρα με γκολ στο 99'! (vids)

bet365

Με γκολ του Μπρένο Λόπες στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων (!), η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα νίκησε την Σάντος (1-0) και κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια και δεύτερη στην ιστορία της.

Μόλις τρεις μήνες μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ με προορισμό την Παλμέιρας, ο Αμπέλ Φερέιρα πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της καριέρας του και, μάλιστα, πρόκειται για το... Champions League της Νοτίου Αμερικής, το Κόπα Λιμπερταδόρες!

Με γκολ του Μπρένο Λόπες στο... ένατο λεπτό των καθυστερήσεων (!), η Παλμέιρας του Πορτογάλου προπονητή νίκησε στον βραζιλιάνικο τελικό του «Μαρακανά» την Σάντος (1-0) και κατέκτησε το μεγαλύτερο τρόπαιο της ηπείρου για πρώτη φορά από το 1999 και δεύτερη συνολικά.

Στο πρώτο 45λεπτο, η καλή μπάλα... έλαμψε δια της απουσίας της. Νευρικές και οι δύο φιναλίστ, κατέφυγαν περισσότερο στα φάουλ (15 συνολικά, με μια κίτρινη κάρτα εκατέρωθεν), χωρίς να κάνουν ούτε ένα σουτ εντός εστίας.

Η Σάντος είχε συντριπτικά την κατοχή της μπάλας (61%), αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει, με την Παλμέιρας να είναι πιο δραστήρια με οδηγό τον εξτρέμ Ρόνι, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η εικόνα δεν άλλαξε εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο, με την κάθε ομάδα να έχει μια αξιοσημείωτη ευκαιρία για να πετύχει το γκολ που πιθανόν και να έκρινε τον τελικό, η Παλμέιρας με τον Ραφαέλ Βέιγκα και η Σάντος με τον Λούκας Βερίσιμο, ο οποίος έχει ήδη κλείσει για να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπενφίκα.

Όλα έδειχναν παράταση, αλλά η μπάλα είχε άλλη γνώμη. Σε ένα επεισοδιακό φινάλε, όπου ο προπονητής της Σάντος, Κούκα, αποβλήθηκε επειδή προσπάθησε να εμποδίσει την γρήγορη εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ, ο Ρόνι σέντραρε και ο Μπρένο Λόπες, ο οποίος είχε μπει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, με κεφαλιά νίκησε τον Τζον Βίκτορ και έστεψε πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής την Βερντάο, η οποία πλέον φιλοδοξεί να πάει μακριά στο Μουντιάλ Συλλόγων του Κατάρ (4-11 Φεβρουαρίου), με μεγάλο φαβορί βεβαίως την Μπάγερν Μονάχου.

Παλμέιρας (Αμπέλ Φερέιρα): Βεβέρτον – Μάρκο Ρόσα, Λουάν, Γκουστάβο Γκόμες, Ματίας Βίνια – Ντανίλο – Γκαμπριέλ Μενίνο (85' Μπρένο Λόπες), Ραφαέλ Βέιγκα (90'+11' Άλαν Εμπερέρ), Ζε Ραφαέλ (78' Πάτρικ Καρέιρο), Ρόνι (90'+10' Φελίπε Μέλο) – Λουίζ Αντριάνο.

Σάντος (Κούκα): Τζον Βίκτορ – Παρά (90'+10' Μπρουνίνιο), Λούκας Βερίσιμο, Λουάν Πέρες, Φελίπε Ζόναταν (90'+2' Γουέλινγκτον) – Άλισον – Μαρίνιο, Ντιέγκο Πιτούκα, Σάντρι (73' Λούκας Μπράγκα), Σοτέλντο – Κάιο Ζόρζε (90'+2' Μάντσον).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα