Βούλιτς: «Εάν ένας εξωγήινος ερχόταν στην Γη αυτός θα ήταν ο Μαραντόνα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Βούλιτς: «Εάν ένας εξωγήινος ερχόταν στην Γη αυτός θα ήταν ο Μαραντόνα»

bet365

Ο άλλοτε μπακ της εθνικής Γιουγκοσλαβίας, αλλά και πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης, Ζόραν Βούλιτς μίλησε για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει στο Μουντιάλ του 1990.

Ο Βούλιτς είχε αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία τον Ντιέγκο Μαραντόνα στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ιταλίας, με τους Γιουγκοσλάβους μάλιστα να αγωνίζονται από το 32΄ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. Η Αργεντινή κατάφερε να προκριθεί στη διαδικασία των πέναλτι (2-3).

Με αφορμή τον θάνατο του «Πίμπε Ντ' Όρο» ο παλαίμαχος μπακ της της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας θυμήθηκε το ιστορικό ματς απέναντι στον Αργεντίνο θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

«Ήταν μια εμπειρία να αντιμετωπίζεις τον Μαραντόνα γιατί η δική μου γενιά είχε μεγαλώσει με το μαγικό ποδόσφαιρο του. Εάν ένας εξωγήινος ερχόταν στην Γη αυτός θα ήταν ο Μαραντόνα.

Ήταν πολύ καλύτερος από όλους μας μαζί. Μετά το ματς στη διαδικασία των πέναλτι έγινε μάχη ποιος από εμάς θα πάρει την φανέλα του. Δεν τα κατάφερα και δεν ξέρω τελικά με ποιον την αντάλλαξε», τόνισε ο Βούλιτς, ο οποίος επικαλέστηκε και τις μαρτυρίες του Αργεντίνου διεθνή και πρώην συμπαίκτη του στη Ναντ, Χόρχε Μπουρουσάγα.

«Ο Μπουρουσάγα πάντα μου έλεγε πως ο Μαραντόνα ήταν ένας απλός άνθρωπος όπως εμείς. Ένας αληθινός ηγέτης που προστάτευε την ομάδα του και ποτέ δεν ζητούσε κάτι ξεχωριστό για εκείνον. Πάντα έβαζε την καρδιά του πάνω απ' όλα».

 

Τελευταία Νέα