Αλ Αχλί - CAF Champions League: Θρίαμβος στον «τελικό του αιώνα» και 9ο τρόπαιο! (pic & vid)

Gazzetta team
Αλ Αχλί - CAF Champions League: Θρίαμβος στον «τελικό του αιώνα» και 9ο τρόπαιο! (pic & vid)

bet365

Η Αλ Αχλί, με coach τον άλλοτε παίκτη του Ιωνικού, Πίτσο Μοσιμάνε, θριάμβευσε στο «ντέρμπι του αιώνα» της Ζάμαλεκ (1-2) κι έφτασε στην κορυφή της Αφρικής για πρώτη φορά μετά το 2013, διευρύνοντας τον μύθο της ως πολυνίκης της ηπείρου (9η κατάκτηση).

Επιστροφή στον αφρικανικό θρόνο για την Αλ Αχλί!

Μετά από επτά χρόνια ανομβρίας και δύο χαμένους τελικούς (2017, 2018), η πολυνίκης του Champions League της CAF ανέκτησε τα σκήπτρα της, επικρατώντας στο «ντέρμπι του αιώνα» της μισητής Ζάμαλεκ, του αρχηγού Σικαμπάλα, με 2-1.

Η ομάδα του Πίτσο Μοσιμάνε, του Νοτιοαφρικανού άλλοτε πρωταθλητή Β’ Εθνικής με τον Ιωνικό και νεοφερμένου coach στον σύλλογο, άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’ με τον Σολέγια, με τον πρώην παίκτη των ΠΑΟΚ και Απόλλωνα Σμύρνης, Σικαμπάλα, να πετυχαίνει «τρελή» γκολάρα ισοφάρισης στο 31’, αλλά να «διαγράφεται» από το 2-1 του Μαγκντί Καφσά στο 86’ που έκρινε και τον τίτλο.

Αυτή είναι η 9η κούπα για την Αλ Αχλί, αφήνοντας στις 5 τη Ζάμαλεκ, με τον Μοσιμάνε να γίνεται, μάλιστα, μόλις ο 3ος προπονητής στην ιστορία του αφρικανικού ποδοσφαίρου που κατακτά το Champions League με δύο ομάδες, έχοντας σηκώσει το τρόπαιο πρώτη φορά με τους Μαμελόντι Σάνταουνς το 2016.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα