Εκουαδόρ – Κολομβία 6-1: Διασυρμός... 40ετίας της παρέας του Χάμες! (vids)

Gazzetta team
Εκουαδόρ – Κολομβία 6-1: Διασυρμός... 40ετίας της παρέας του Χάμες! (vids)

bet365

Το καταπληκτικό Εκουαδόρ διέλησε την Κολομβία των Χάμες, Κουαδράδο και Σαπάτα (6-1), δίνοντας συνέχεια στο εξαιρετικό του ξεκίνημα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής – Μεγάλη νίκη και πρώτοι βαθμοί για την Βενεζουέλα του Ζοσέ Πεσέιρο (2-1 την Χιλή).

Πριν από λίγες ημέρες, η Κολομβία γνώριζε την βαρύτερη εντός έδρας ήττα της σε 82 (!) χρόνια, χάνοντας με 3-0 στην Μπαρανκίγια από την Κολομβία. Η κατηφόρα των Καφετέρος, όμως, δεν σταμάτησε εκεί.

Το εξαιρετικό Εκουαδόρ, το οποίο έφτασε τις τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής, διέλυσε την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ (6-1), καταφέρνοντας να προηγηθεί με 4-0 προτού συμπληρωθούν καν τα πρώτα σαράντα λεπτά!

Ρόμπερτ Αρμπολέδα (7'), Άνχελ Μένα (9'), Μικαέλ Εστράδα (32'), Χαβιέρ Αρεάγκα (39'), Γκονσάλο Πλάτα (78') και Πέρβις Εστουπινιάν (90') σημείωσαν τα γκολ της απολαυστικής ομάδας του Γκουστάβο Αλφάρο. Ο Χάμες Ροντρίγκες με πέναλτι (45') πέτυχε το γκολ της... τιμής για την απογοητευτικής Κολομβίας, η οποία σε τέσσερα παιχνίδια έχει μαζέψει ισάριθμους βαθμούς.

Το Εκουαδόρ δεν είχε πετύχει ΠΟΤΕ έξι γκολ σε ματς προκριματικής φάσης Μουντιάλ, ενώ η Κολομβία είχε να δεχθεί έξι γκολ σε αγώνα μουντιαλικών προκριματικών από τις 9 Μαρτίου του 1977, όταν είχε χάσει με 6-0 από την Βραζιλία στο «Μαρακανά».

Στο έτερο ματς με το οποίο άνοιξε η τέταρτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης, η Βενεζουέλα του άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Πεσέιρο, έκανε «σεφτέ» στις νίκες και τους βαθμούς, επικρατώντας της Χιλής με 2-1 (9' Ντελ Πίνο, 81' Ροντόν – 15' Αρτούρο Βιδάλ) στο Καράκας.

 

Τελευταία Νέα