Απόσυρση – έκπληξη του Φερνάντο Γκάγο! (vids)

Gazzetta team
Απόσυρση – έκπληξη του Φερνάντο Γκάγο! (vids)

bet365

Ο Αργεντινός άλλοτε διεθνής μέσος Φερνάντο Γκάγο, με θητεία σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρεάλ Μαδρίτης, αποφάσισε απρόσμενα να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, σε ηλικία 34 ετών, μετά από μια αξιοπρεπέστατη καριέρα γεμάτη αναποδιές.

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά πέντε σοβαρότατους τραυματισμούς (δύο ρήξεις χιαστού και τρεις ρήξεις αχίλλειου τένοντα) είχε στην καριέρα του ο Φερνάντο Γκάγο. Ο Αργεντινός μέσος έσφιξε τα δόντια, δούλεψε σκληρά και επέστρεψε μετά από όλες τις αναποδιές. Και τώρα, παρ' ότι ήταν υγιής (αλλά πολύ ταλαιπωρημένος), αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, σε ηλικία 34 ετών.

Την είδηση έδωσε πρώτος ο Πάμπλο Καμπαγιέρο, μάνατζερ της τελευταίας του ομάδας, της Βέλεζ Σάρσφιλντ. Πίσω του, ο 61 φορές διεθνής με την Αλμπισελέστε αφήνει μια καριέρα σε Μπόκα Τζούνιορς (από τα τμήματα υποδομής, σε ηλικία πέντε ετών, μέχρι την πρώτη ομάδα και σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους), Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Βαλένθια και Βέλεζ (επίσης εις διπλούν).

Σπουδαία κλάση στα χαφ, σύγχρονος αμυντικός μέσος, κατέκτησε 14 τίτλους σε συλλογικό επίπεδο (με Μπόκα, Ρεάλ και Βέλεζ) και δύο σε εθνικό: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 το 2005 (με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι) και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Πεκίνο (2008).

Μετά τον τελευταίο του τραυματισμό, γύρισε μόνο και μόνο επειδή του το ζήτησαν τα παιδιά του. Με την σύζυγό του, την τενίστρια Χισέλα Ντούλκο, έχουν τρία: Τον Ματέο (εφτά ετών), την Αντονέλα (πέντε) και τον Ντανιέλε (δύο).

Πλέον, ο Γκάγο θα έχει άφθονο χρόνο για να απολαύσει την οικογένειά του και να αφήσει στην άκρη την μπάλα, που τόσο πιστά υπηρέτησε για πάνω από μια εικοσαετία. Συγκλονίζει το στιγμιότυπο όπου, ενώ έχει υποστεί ρήξη χιαστού σε αγώνα της Αργεντινής με το Περού, ζητάει να ξαναμπεί στο γήπεδο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα