Το απίστευτο ρεκόρ του 53χρονου Μιούρα! (vid)

Gazzetta team
Το απίστευτο ρεκόρ του 53χρονου Μιούρα! (vid)

bet365

Ο Καζουγιόσι Μιούρα έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που ξεκινάει βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος στην Ιαπωνία, σε ηλικία... 53 ετών, έξι μηνών και 28 ημερών!

Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο ότι ο Καζουγιόσι Μιούρα παίζει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο σε ηλικία 53 ετών, αλλά ότι έχει σκοπό να συνεχίσει να το κάνει μέχρι τα 60 του!

Ο βετεράνος (και ουχί παλαίμαχος) επιθετικός έκανε ένα ακόμα ρεκόρ, αφού έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που ξεκινάει ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος στην Ιαπωνία, αφού το έκανε με την Γιοκοχάμα κόντρα στην Καβασάκι Φροντάλε, σε ηλικία... 53 ετών, έξι μηνών και 28 ημερών.

Ο άλλοτε επιθετικός των Σάντος, Παλμέιρας και Τζένοα, μεταξύ άλλων, διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κατείχε από το 2012 ο Μασάσι Νακαγιάμα, ο οποίος ήταν «μόλις» 45 ετών όταν το έκανε.

Ο Βασιλιάς Καζού, ο οποίος μέτρησε 89 συμμετοχές και 55 γκολ με την εθνική ομάδα (από το 1990 έως το 2000), δεν είχε ξεκινήσει ως βασικός εδώ και... 13 χρόνια (!), ξεκίνησε για να σπάσει το ρεκόρ και αντικαταστάθηκε στο 56ο λεπτό, με την ομάδα του να ηττάται με 3-2.

Εκτός από το ρεκόρ του γηραιότερου βασικού, το οποίο θα μπει και αυτό στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ο Μιούρα κατέχει και αυτά του γηραιότερου σκόρερ (το 2017, σε ηλικία 50 ετών), αλλά και του γηραιότερου που παίρνει μέρος σε επαγγελματικό αγώνα (το έσπασε τον Αύγουστο).

 

Τελευταία Νέα