Ο Βραζιλιάνος Οσκαρ θέλει να αλλάξει υπηκοότητα και να γίνει Κινέζος

Κώστας Τόπας
Ο Βραζιλιάνος Οσκαρ θέλει να αλλάξει υπηκοότητα και να γίνει Κινέζος

bet365

Το ενδεχόμενο να αλλάξει υπηκοότητα ώστε να μπορεί να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Κίνας, σκέφτεται ο Βραζιλιάνος, Οσκαρ.

Ο πρώην παίκτης της Τσέλσι, αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2017 για να λογαριασμό της κινέζικης ομάδας, της Σαγκάης SIPG έναντι 60 εκατομμυρίων λιρών. Οι επιδόσεις του, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια, ήταν εντυπωσιακές και μέχρι τώρα ο Οσκαρ, έχει πετύχει 24 τέρματα σε 79 συμμετοχές.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός αποκάλυψε πως σκέφτεται πολύ σοβαρά να αλλάξει υπηκοότητα και να αγωνίζεται πλέον με το εθνόσημο της Κίνας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς η FIFA δεν επιτρέπει μία τέτοια αλλαγή, εάν ήδη ο παίκτης, έχει αγωνιστεί με τη χώρα του σε κορυφαία διοργάνωση.

«Είναι δύσκολο να κληθώ στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, αλλά τώρα στην Κίνα όλοι βλέπουν το πόσο καλά παίζω εδώ. Η εθνική ομάδα της Κίνας, χρειάζεται έναν καλό μέσο, οπότε μπορώ να βοηθήσω σε αυτό το κομμάτι. Μου αρέσει η Κίνα. Στο παρελθόν, υπήρξαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που άλλαξαν την εθνικότητα τους και τα πήγαν πολύ καλύτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Sportscene, ο έμπειρος άσος.

 

Τελευταία Νέα