To γκολ που θα στοιχειώνει για πάντα τον Κριστιάν Νασούτι (vid)

Gazzetta team
To γκολ που θα στοιχειώνει για πάντα τον Κριστιάν Νασούτι (vid)

bet365

Ένα από τα σπουδαιότερα γκολ που σημείωσε στην καριέρα του ο Κριστιάν Νασούτι, θα προτιμούσε να μην το είχε σημειώσει γιατί προκάλεσε καρδιακή προσβολή και τον θάνατο ενός φίλου της Ρίβερ Πλέιτ.

Είναι η έκρηξη συναισθημάτων που προκαλεί το ποδόσφαιρο, η απόσταση ελάχιστων δευτερολέπτων που χωρίζει τη χαρά από τη λύπη. Το ξαφνικό, το αναπάντεχο, το… όπιο των ανθρώπων. Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2004. Στην ημιτελική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες αντάμωσαν δύο μισητοί αντίπαλοι. Μπόκα Τζούνιορς εναντίον Ρίβερ Πλέιτ. Η Μπόκα Τζούνιορς επικράτησε στον πρώτο αγώνα και λίγο πριν το τέλος της δεύτερης αναμέτρησης είχε στα χέρια της την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης καθώς το σκορ ήταν ισόπαλο. Η τελευταία ευκαιρία για τη Ρίβερ Πλέιτ ήρθε από στημένη φάση και ο άλλοτε παίκτης των Αρη και ΑΕΚ, Κριστιάν Νασούτι, βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του, πλάσαρε υποδειγματικά τον τερματοφύλακα της Μπόκα και το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι όπου η Μπόκα εξασφάλισε την πρόκριση με 5-4.

Για λίγες ημέρες, στο μυαλό του Κριστιάν Νασούτι, εκείνο το γκολ που είχε πετύχει ήταν το σπουδαιότερο στην καριέρα του, ασχέτως του ότι η ομάδα του (Ρίβερ Πλέιτ) δεν εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό. Ο τρόπος σκέψης του Αργεντίνου κεντρικού άλλαξε λίγες ημέρες μετά, όταν τον επισκέφτηκε ένας φίλος της ομάδας του. Πρόσφατα, ο Νασούτι αποκάλυψε το συγκλονιστικό περιστατικό σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του.

«Μετά από εκείνο το παιχνίδι συνεχίσαμε τις προπονήσεις καθώς ακολουθούσε το εγχώριο Πρωτάθλημα. Μια μέρα, καθώς έφευγα από το προπονητικό κέντρο της Ρίβερ με πλησίασε ένας φίλαθλος και μου είπε. ‘Τάνο, σ’ ευχαριστώ για το γκολ. Σ’ ευχαριστώ για την προσπάθεια που έκανες, παρά τη στεναχώρια που δεν προκριθήκαμε στα πέναλτι. Συγνώμη για τον τόνο της φωνής μου αλλά ο πατέρας μου πέθανε μόλις έβαλε το γκολ. Έπαθε καρδιακή προβολή και τον χάσαμε’. Δεν ήξερα τι να πω, πώς να του ζητήσω συγνώμη», είπε ο Νασούτι στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Βαδίζοντας πλέον στο 38ο έτος της ηλικίας του κι έχοντας εγκαταλείψει την ενεργό δράση, ο Νασούτι θα ήθελε πάρα πολύ να μην είχε πετύχει ποτέ εκείνο το γκολ. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωθε συγκλονισμένος μ’ αυτό που είχε συμβεί, από τα όσα του είχε πει ο γιος του αποθανόντα. Λίγους μήνες μετά, η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αργεντινής (σ. σ. Clausura) με διαφορά τεσσάρων βαθμών από την Μπόκα.

Το γκολ του Κριστιάν Νασούτι απέναντι στην Μπόκα Τζούνιορς:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα