Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι πια το ίδιο»

Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι πια το ίδιο»

Gazzetta team
Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι πια το ίδιο»

bet365

Ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, προέβλεψε ότι το ποδόσφαιρο δεν θα είναι ποτέ το ίδιο μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Έχει κλείσει σαράντα χρόνια (!) στους πάγκους. Και, στην μακρά διαδρομή του, τα μάτια του έχουν δει πολλά. Όχι, όμως, και μια πανδημία, όπως αυτή του κορονοϊού που αλλάζει όλο τον πλανήτη και, βεβαίως, το ποδόσφαιρο.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, στην στήλη του στην εφημερίδα «O Jogo», προέβλεψε ότι το ποδόσφαιρο θα είναι τελείως διαφορετικό πλέον και, μάλιστα, παίρνει ως παράδειγμα το γερμανικό πρωτάθλημα που επέστρεψε στην δράση.

«Μετά και την δεύτερη αγωνιστική στην επανέναρξη της Bundesliga, βγαίνει ένα εύκολο συμπέρασμα: Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι πια το ίδιο, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Είδα το Μπάγερν – Άιντραχτ και δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την χαμηλή αγωνιστική ένταση του παιχνιδιού, τον περιορισμένο δυναμισμό, την ταυτότητα των δύο ομάδων. Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν από την πανδημία. Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι αυτό που ήταν και όλοι (προπονητές, παίκτες και, κυρίως, οι φίλαθλοι) θα πρέπει να το κατανοήσουν» γράφει ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού και νυν της Σάντος.

Ο έμπειρος Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος την Κυριακή (24/5) γιόρτασε τα 74α γενέθλιά του, εστίασε και στον αυξημένο αριθμό των τραυματισμών, εξαιτίας της ελάχιστης προετοιμασίας των ομάδων.

«Δυστυχώς, συμβαίνει αυτό που είχα προβλέψει: Μια σειρά από τραυματισμούς στην Bundesliga. Η διακοπή ήταν μεγάλη και ο χρόνος προετοιμασίας πολύ σύντομος» επισημαίνει ο Φερέιρα, ο οποίος περιμένει πως και πως την επιστροφή στην δράση και στην Βραζιλία.

«Εμείς, στην Σάντος, θέλουμε να παίξουμε ξανά, θέλουμε να δούμε ξανά την ευτυχία στα πρόσωπα των φίλων της ομάδας. Είμαστε έτοιμοι για την αντάμωση με αυτό που περισσότερο αγαπάμε, για την Σάντος και τους φιλάθλους, οι οποίοι είναι φανατικοί. Μακάρι το ποδόσφαιρο να επιστρέψει σύντομα» συμπληρώνει ο προπονητής – αρθρογράφος.

 

Τελευταία Νέα