Κορονοϊός - Περού: Ο θρυλικός Τσουμπιτάς νίκησε τον ιό (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός - Περού: Ο θρυλικός Τσουμπιτάς νίκησε τον ιό (vid)

bet365

Ο Έκτορ Τσουμπιτάς, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έβγαλε ποτέ το Περού, νίκησε τον κορονοϊό.

Ήταν οι κολόνες της κορυφαίας εθνικής ομάδας του Περού όλων των εποχών. Στην άμυνα, ο Έκτορ Τσουμπιτάς και, στην επίθεση, ο Τεόφιλο Κουμπίγιας. Ο πρώτος έγινε είδηση τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της μάχης που έδωσε με τον κορονοϊό.

Μια μάχη που ανέδειξε νικητή τον 76χρονο παλαίμαχο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος έμεινε δέκα μέρες σε κλινική της Λίμα, μαζί με την σύζυγό του Μαρία Εστέρ Ντουλάντο. Αμφότεροι νίκησαν τον ιό Covid-19 και πήραν εξιτήριο.

Ο Τσουμπιτάς έμεινε στην ιστορία ως «ο αρχηγός της Αμερικής», επειδή διετέλεσε αρχηγός της μεικτής ομάδας της Αμερικής σε αγώνα με μεικτή της Ευρώπης, όπου ομόλογός του ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ. Φορούσε το περιβραχιόνιο και του Περού (105 συμμετοχές), τόσο στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 1975, όσο και στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1970 και του 1978.

Ο Τσουμπιτάς έπαιξε σε Ντεπορτίβο Μουνισιπάλ, Ουνιβερσιτάριο, Άτλας και Σπόρτινγκ Κριστάλ, ενώ στην διάρκεια της νοσηλείας του, η οποία καθυστέρησε επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια, έμαθε για τον θάνατο του συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, Πέδρο Πάμπλο Λεόν, από πνευμονία, την Κυριακή (10/5).

 

Τελευταία Νέα