Τούτσιο - Αμελί: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ποδοσφαιρική Αργεντινή! (pics & vid)

Τούτσιο - Αμελί: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ποδοσφαιρική Αργεντινή! (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια ξέσπασε το μεγαλύτερο ροζ σκάνδαλο στην ιστορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, μια ιστορία που παραλίγο να καταλήξει ακόμα και σε φόνο!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

«Θα ήθελα να πω σε όλους τι έκανε αυτός ο π@#$%γιος ο οποίος ισχυριζόταν πως ήταν φίλος μου. Ο μπάσταρδος κοιμήθηκε με την γυναίκα μου».

Δεκαπέντε χρόνια από τα οργισμένα λόγια του Εδουάρδο Τούτσιο στους συμπαίκτες του στην Ρίβερ Πλέιτ αποκαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που συγκλόνισαν το ποδόσφαιρο της Αργεντινής βάζοντας βόμβα στα θεμέλια μιας ολόκληρης ομάδας. Ενα σκάνδαλο που παραλίγο να προκαλέσει ακόμα και φόνο. Και όλα αυτά μετά από μια από τις χειρότερες πράξεις προδοσίας ενός ανθρώπου. Την απιστία. Ο παρτενέρ του Εδουάρδο Τούτσιο στο κέντρο της άμυνας της Ρίβερ Πλέιτ, και ο καλύτερος του φίλος, Οράσιο Αμελί, είχε εξωσυζυγική σχέση με την γυναίκα του Τούτσιο!

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα αποδυτήρια της Ρίβερ Πλέιτ. Ηταν ένα σοκ για όλους. Οι δύο συμπαίκτες και κολλητοί που αποτελούσαν παράλληλα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας ήταν στα μαχαίρια. Την εποχή εκείνη οι «μιγιονάριος» είχαν θέσει ως στόχο την κατάκτηση του Copa Libertadores, αυτό που είχαν απολέσει την προηγούμενη χρονιά στα ημιτελικά από την αιώνια αντίπαλο Μπόκα Τζούνιορς. Το κλίμα ήταν ήδη βαρύ, αφού παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Clausura, ο αποκλεισμός αυτός δεν είχε ξεχαστεί και υπό το άγχος να μην επαναληφθεί μια νέα αποτυχία η Ρίβερ έχοντας στις τάξεις της παίκτες όπως ο νυν τεχνικός της Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ο άλλοτε άσος της Γιουβέντους Μαρσέλο Σάλας, ο Λούτσο Γκονζάλες, ο νεαρός Χαβιέρ Μασεράνο, αλλά και τον γνωστό μας Φράνκο Κοστάντσο ετοιμαζόταν για τα προημιτελικά του Libertadores κόντρα στην Μπάνφιλντ.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ο Τούτσιο, έχοντας ανακαλύψει μέσω μηνυμάτων την σχέση του Αμελί με την γυναίκα του, μάζεψε όλους τους συμπαίκτες του και τους αποκάλυψε το γεγονός. «Θα ήθελα να πω σε όλους τι έκανε αυτός ο π@#$%γιος ο οποίος ισχυριζόταν πως ήταν φίλος μου. Ο μπάσταρδος κοιμήθηκε με την γυναίκα μου».

Οπως ήταν λογικό, τα λόγια του άφησαν με ανοικτό τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές με τους μισούς να προσπαθούν να καταλάβουν τι είχε συμβεί και κάποιους άλλους να αντιδρούν άσχημα κατά του Αμελί. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κοστάντσο προσπάθησε να πιάσει από τον λαιμό τον συμπαίκτη του πριν τους χωρίσουν οι ψυχραιμότεροι.

Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που συνειδητοποίησαν εκείνη την στιγμή ποιος ήταν ο λόγος που οι σχέσεις μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών είχαν μπει στον πάγο το προηγούμενο διάστημα. Και αυτό γιατί ο Τούτσιο με τον Αμελί ήταν αχώριστοι. Μαζί πήγαιναν στην προπόνηση και παρέα αποχωρούσαν. Δίπλα δίπλα στο αεροπλάνο, ενώ πολλές φορές ο ένας έκανε τον οδηγό του άλλου.

Το τελευταίο διάστημα όμως η σχέση αυτή έδειχνε να έχει παγώσει προκαλώντας την απορία όλων. Οι ίδιοι προσπαθούσαν να κρατήσουν κρυφό το προσωπικό τους θέμα και τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες συμπεριφέρονταν σαν να μην είχε συμβεί κάτι το μεμπτό. Όταν όμως ο Τούτσιο επικαλούμενος «προσωπικά προβλήματα» έφτανε στο προπονητικό κέντρο -όπου συγκεντρωνόταν η αποστολή της ομάδας για τους αγώνες - μια ημέρα μετά τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της Ρίβερ, κάποιοι άρχισαν να σκέφτονται ότι κάτι σοβαρό τον απασχολεί.

Και μετά από λίγο το προσωπικό πρόβλημα του Τούτσιο αποκαλύφθηκε. Χώριζε από την σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών του η οποία τον είχε απατήσει με τον καλύτερο του φίλο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε εγκαταλείψει το σπίτι του μένοντας προσωρινά σε πρώην συμπαίκτη του, τον Πάμπλο Μιχελίνι, ο οποίος είχε γνωρίσει τον Τούτσιο με τον Αμελί, όταν οι τρεις τους αγωνίζονταν στην Σαν Λορέντζο. Εκείνες τις ημέρες τα ταμπλόιντ της χώρας άρχισαν να γεμίζουν με άρθρα για τους δύο πρώην φίλους, ενώ η υποδοχή σε κάθε γήπεδο για τον Τούτσιο από τους αντίπαλους οπαδούς ήταν το λιγότερο ταπεινωτική με συνθήματα και πανό να του θυμίζουν την «προδοσία» του φίλου του.

Τυφλωμένος από θυμό και ζητώντας εκδίκηση έφτασε στο σημείο να κουβαλήσει όπλο σε μια προπόνηση της Ρίβερ, ενώ κάποιες φήμες έκαναν λόγο πως σκέφτηκε ακόμα και να προσλάβει πληρωμένο δολοφόνο! Η οργή του Τούτσιο ήταν τέτοια ειδικά από την στιγμή που ο αποκαλούμενος φίλος του, ήταν αυτός που τον είχε συστήσει στην γυναίκα του την εποχή που όπως αποκαλύφθηκε, διατηρούσε σχέση μαζί της!



Οταν η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της χώρας, η Ole, βγήκε με πρωτοσέλιδο αποκλειστικά αφιερωμένο στο θέμα αυτό, οι δύο ποδοσφαιριστές έβγαλαν μια κοινή δήλωση σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα, αφού παράλληλα υπήρχε και το αγωνιστικό κομμάτι. Η κατάσταση όμως πλέον είχε ξεφύγει. Τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο, τόσο για τους δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας, όσο και για την ομάδα. Μπορεί η Ρίβερ να ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπάνφιλντ, αλλά βαθιά επηρεασμένη από το ερωτικό σκάνδαλο, αποκλείστηκε ξανά στα ημιτελικά του Copa Libertadores από την Σάο Πάολο.

Τον Ιούνιο του 2005 ο τότε τεχνικός των «μιγιονάριος», Λεονάρδο Αστράδα, έθεσε τους δύο ποδοσφαιριστές εκτός ομάδας για «πειθαρχικούς» λόγους. Ο απατημένος Τούτσιο αποφάσισε να μετακομίσει στην Ευρώπη και την Μαγιόρκα σε μια προσπάθεια να ξεχαστεί το θέμα αυτό, την ώρα που ο Αμελί βρισκόταν σε σιωπηλή τιμωρία και έκανε προπονήσεις με τις μικρές ομάδες της Ρίβερ Πλέιτ. Ο Αστράδα όμως δεν μακροημέρευσε με τον αντικαταστάτη του Ρεϊνάλντο Μέρλο να ζητάει την επιστροφή του Αμελί στην πρώτη ομάδα. Μόλις όμως το αίτημα του έγινε γνωστό προκάλεσε την αντίδραση όλης της ομάδας, με τον Μαρσέλο Γκαγιάρδο να διαμηνύει στην διοίκηση «Η αυτός ή εμείς» δείχνοντας ξεκάθαρα πως ο πρώην συμπαίκτης τους είχε τελειώσει για την υπόλοιπη ομάδα.

Ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ιστορίας παρέμεινε άλλους έξι μήνες στον σύλλογο κάνοντας προπονήσεις με τις ακαδημίες αποκλεισμένος από την πρώτη ομάδα (είναι χαρακτηριστικό ότι με το που τελείωνε η προπόνηση έφευγε σφαίρα χωρίς να κάνει ντους για να μην συναντήσει τους πρώην συμπαίκτες του που δεν ήθελαν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό). Τον Ιανουάριο του 2006 μετακόμισε στην Κολόν αλλά πλέον το επίπεδο του είχε πέσει δραματικά, φανερά επηρεασμένος από την ιστορία με αποτέλεσμα λίγο καιρό αργότερα σε ηλικία 32 ετών να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τον Τούτσιο μετά από ένα χρόνο στην Ισπανία επέστρεψε στην Ρίβερ για να ακολουθήσουν η Ιντεπεντιέντε και η Φέρο. Το διαζύγιο δεν άργησε να βγει και ο ίδιος προχώρησε στην ζωή του παρότι το σκάνδαλο ήταν πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της χώρας.

Δεκαπέντε χρόνια μετά το θέμα αυτό ακόμα και τώρα «πονάει» τον σύλλογο. Μπορεί η Ρίβερ Πλέιτ να ζει τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας της με τον Μαρσέλο Γκαγιάρδο στον πάγκο, αλλά υπάρχουν περιστατικά όπως το συγκεκριμένο για να τους θυμίζει πως ακόμα και από τις πιο δύσκολες καταστάσεις μπορείς να βγεις νικητής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα