Έρευνα του gazzetta.gr σε 35 χώρες: Πώς θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα!

Έρευνα του gazzetta.gr σε 35 χώρες: Πώς θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα!

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει το κλίμα που επικρατεί στα πρωταθλήματα 35 χωρών και το πλάνο επανέναρξης. Από το λουκέτο σε Γαλλία, Ολλανδία, Αργεντινή την επιστροφή στις προπονήσεις στις περισσότερες χώρες, αλλά και τον δεδομένο σκεπτικισμό που επικρατεί!

Bwin - Live στοίχημα darts με υψηλές αποδόσεις| 21+

Ο κορονοϊός εξελίχθηκε σε αόρατο εχθρό για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με συνέπεια σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα να ανασταλούν προκειμένου να διασφαλιστεί πρωτίστως η υγεία των ποδοσφαιριστών, αλλά και όλων των εμπλεκομένων.

Μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής ουκ ολίγες ομοσπονδίες, κυρίως προηγμένων (ποδοσφαιρικά) χωρών καταβάλουν απέλπιδα προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα για να ολοκληρωθεί η σεζόν με τις μικρότερες δυνατές απώλειες το ταχύτερο δυνατό.

Ολλανδία, Γαλλία, Αργεντινή διέκοψαν οριστικά τα πρωταθλήματα τους, ενώ δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο σε Βέλγιο και Ρωσία. Την ίδια στιγμή το πρωτάθλημα των Νήσων Φερόε αναμένεται να γίνει το πρώτο στην Ευρώπη που επιστρέφει μετά την έξαρση του κορονοϊού, καθώς είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί στις 9 Μαΐου.

Ήδη διεξάγονται προπονήσεις σε Γερμανία, Ουγγαρία, Κροατία, Αρμενία, Φινλανδία, ενώ στις περισσότερες χώρες εκπονούνται συγκεκριμένα πλάνα προκειμένου μετά τα μέσα Μαΐου να παιχθεί και πάλι ποδόσφαιρο.

Το gazzetta.gr κατέγραψε τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά τη συνέχιση των πρωταθλημάτων σε 35 χώρες του κόσμου.

Αναλυτικά:

Αγγλία: Το πλάνο προέβλεπε επιστροφή στις προπονήσεις για τις 18 Μαΐου, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις αυτό μπορεί να συμβεί μια εβδομάδα νωρίτερα . Σε ότι αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος το επικρατέστερο σενάριο είναι για τις 8 Ιουνίου, δίχως να αποκλείεται η Premier League να συνεχιστεί την 1η Ιουνίου.

Αργεντινή: Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, «παγώνοντας» όμως τους υποβιβασμούς για τα επόμενα δύο χρόνια. Από τον Ιανουάριο ξεκινάει η επόμενη αγωνιστική περίοδος.

Λευκορωσία: Το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που συνεχίζεται κανονικά.

Τσεχία: Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 25 Μαΐου, αλλά προηγουμένως θα πρέπει να συμφωνήσουν οι σύλλογοι για το εάν θα παραταθεί η σεζόν. Εάν δεν τα βρουν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα! Οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει και τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ιταλία: Οι προπονήσεις ξεκινούν στις 18 Μαΐου. Δεν έχει αποφασιστεί πότε και εάν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Νησιά Φερόε: Το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί στις 9 Μαΐου.

Γαλλία: Διεκόπη οριστικά το πρωτάθλημα!

Γερμανία: Οι ομάδες έχουν ξεκινήσει να προπονούνται με σκοπό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με πιθανότερη ημερομηνία την 16η Μαΐου.

Σκωτία: Η ποδοσφαιρική δραστηριότητα έχει ανασταλεί μέχρι τις 10 Ιουνίου. Δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση για την Premiership κατηγορία.

Ολλανδία: Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Καμία αθλητική δραστηριότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Βέλγιο: Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τους Βέλγους να βαδίζουν στα χνάρια της Ολλανδίας και της Γαλλίας διακόπτοντας οριστικά την σεζόν. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Νικαράγουα: Το πρωτάθλημα της χώρας διεξάγεται κανονικά.

Ισπανία: Οι ποδοσφαιριστές θα ξεκινήσουν ατομικές προπονήσεις στις 4 Μαΐου και μια εβδομάδα αργότερα θα γίνουν ομαδικές προπονήσεις. Άγνωστο εάν και πότε θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Δεν αναμένεται ωστόσο πριν από τα μέσα Ιουνίου.

Ρουμανία: Επιστροφή στις προπονήσεις στις 15 Μαΐου. Το πλάνο να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα είναι μεταξύ 6-15 Ιουνίου. Αποτελεί επιθυμία των συλλόγων, δίχως όμως η κυβέρνηση της χώρας ως τώρα να έχει ανάψει το πράσινο φως.

Σουηδία: Το πλάνο είναι να ξεκινήσει η φετινή σεζόν στις 14 Ιουνίου.

Ουγγαρία: Οι προπονήσεις διεξάγονται ήδη ανά γκρουπ. Έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα στις στα τέλη Μαΐου.

Τουρκία: Το πλάνο είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα την δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου.

Κροατία: Γίνονται προπονήσεις με γκρουπ μέχρι πέντε ποδοσφαιριστών. Στις 15 Μαΐου ή 1 Ιουνίου θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Ισραήλ: Επιστρέφουν στις προπονήσεις ανά γκρουπ οι ποδοσφαιριστές μέσα στην εβδομάδα. Δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την συνέχεια του πρωταθλήματος, ωστόσο η πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Αρμενία: Από τις 23 Απριλίου έχουν ξεκινήσει προπονήσεις οι ομάδες. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πότε θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι στα τέλη Μαΐου.

Κύπρος: Οριστική απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος θα ληφθεί την Παρασκευή (1/5).

Ρωσία: Κατά 99% το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με τις 22 από τις 30 αγωνιστικές να έχουν διεξαχθεί. Δεν υπάρχει κανέναν οικονομικό ενδιαφέρον προκειμένου να διεξαχθεί το υπόλοιπο της σεζόν δίχως οπαδούς. Δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως η κυβέρνηση της χώρας.

Φινλανδία: Γίνονται προπονήσεις ανά γκρουπ. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα ακόμα. Τα σενάρια για έναρξη του πρωταθλήματος δίνουν και παίρνουν. Από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο.

Καζακστάν: Δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ωστόσο όλα συνηγορούν πως η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί τον Ιούνιο. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης παρατάθηκε μέχρι τις 11 Μαΐου. Μόλις δύο αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί.

Αυστρία: Διεξάγονται προπονήσεις ανά γκρουπ ποδοσφαιριστών με στόχο το πρωτάθλημα να συνεχιστεί στα μέσα Μαΐου.

Αλβανία: Η ομοσπονδία επιθυμεί την επιστροφή στις προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα και τη συνέχιση του πρωταθλήματος για τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, αλλά η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει εγκρίνει ακόμη το συγκεκριμένο πλάνο.

Ισλανδία: Διεξάγονται προπονήσεις με γκρουπ ποδοσφαιριστών που δεν ξεπερνούν τους τέσσερις. Η νέα σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου με το Κύπελλο Ισλανδίας, ενώ το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 14 του ίδιου μήνα.

HΠΑ: Απαγορεύονται οι προπονήσεις μέχρι τις 15 Μαΐου. Τα προπονητικά κέντρα παραμένουν κλειστά. Η έναρξη του MLS έχει παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 8 Ιουνίου.

Δανία: Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 17 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Πολωνία: Η Λίγκα έχει έρθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση προκειμένου το πρωτάθλημα να συνεχιστεί στις 29 Μαΐου υπό αυστηρή ιατρική επίβλεψη για τους ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει η σεζόν θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουλίου.

Σερβία: Εάν δεν συμβεί κάποια ανατροπή οι ομάδες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις στις 4 Μαΐου με σκοπό το πρωτάθλημα να συνεχίσει στις 23 του ίδιου μήνα.

Βοσνία: Οι ομάδες περιμένουν την έγκριση της κυβέρνησης για να ξεκινήσουν προπονήσεις στις 9 Μαΐου. Η ημερομηνία που έχει οριστεί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος είναι η 7η Ιουνίου.

Πορτογαλία: Αύριο (30/4) αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο με επίσημη ανακοίνωση έπειτα από συνάντηση του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, αλλά και τους προέδρους των Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ.

Βουλγαρία: Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι τις 13 Μαΐου. Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και μεγάλη δόξα του βουλγαρικού ποδοσφαίρου Εμίλ Κονσταντίνοφ τόνισε πως είναι απίθανο να διεξαχθούν τα πλέι-οφ και στόχος πλέον είναι να γίνουν τα δύο υπολειπόμενα ματς της κανονικής περιόδου.

Αίγυπτος: Σύμφωνα με την ομοσπονδία της χώρας, το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στα μέσα Ιουλίου, ενώ οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν έναν μήνα νωρίτερα.

Νορβηγία: Το πρωτάθλημα Νορβηγίας αναμένεται να ξεκινήσει το νωρίτερο στις 15 Ιουνίου. Εκκρεμεί η απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα των ομάδων για προπονήσεις από τις 10 Μαϊου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα