Κορονοϊός: Διστακτική η ιατρική επιτροπή της FIFA για την επανέναρξη

Gazzetta team
Κορονοϊός: Διστακτική η ιατρική επιτροπή της FIFA για την επανέναρξη

bet365

Κατά της επανέναρξης τάσσεται ο επικεφαλής του επιστημονικού σώματος της FIFA, καθώς αν συνεχιστούν οι αγώνες θα πρέπει να γίνουν αλλαγές όπως να μην φτύνουν οι ποδοσφαιριστές και να αποφεύγονται οι αγκαλιές στους πανηγυρισμούς.

Την ώρα που η Bundesliga κάνει σχέδια για την επιστροφή στην δράση σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, οι αρμόδιοι της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας αμφισβητούν την ορθότητα της επανέναρξης του ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στους Times, ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της FIFA, Μισέλ Ντουγκέ, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την συνέχιση των αγώνων καθώς θα χρειαστεί να υπολογιστούν πολλές παράμετροι.

Ανάμεσα σε αυτές, η συνήθης δράση των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο, που με δεδομένα τα μέτρα ασφαλείας του social distancing θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές τους στα μαρκαρίσματα, κάτι πρακτικά δύσκολο έως αδύνατο.

Παράλληλα, ο Βέλγος αξιωματούχος συνέστησε μεγάλη προσοχή στους παίκτες να αποφεύγουν το φτύσιμο καθώς και τις αγκαλιές στους πανηγυρισμούς, λόγοι για τους οποίους πρότεινε να εισαχθεί κανονισμός για κίτρινη κάρτα στις ανάλογες περιπτώσεις.

«Είμαι πολύ επιφυλακτικός για τους αγώνες, ακόμα κι αν πρέπει να αρχίσουν καν. Στο Βέλγιο πρέπει να μένουμε 1,5 μέτρο μακριά ο ένας από τον άλλον, πώς γίνεται οι παίκτες να το κάνουν στο γήπεδο αν πρέπει να μαρκάρουν, ή να κάνουν ένα τάκλιν;

Υπάρχει ακόμα και ρίσκο να συγκεντρωθούν οπαδοί ακόμη κι αν τα ματς είναι κεκλεισμένων των θυρών. Πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή, αλλά αυτό που ξέρω είναι όταν μπαίνουν στη ζυγαριά η υγεία και η οικονομία στο ποδόσφαιρο, τότε η οικονομία συνήθως νικάει. Αν υπάρχει μια στιγμή που πρέπει η υγεία να επικρατήσει της οικονομίας, αυτή είναι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα