Ομάδες που καταστράφηκαν μετά από αποχώρηση των μεγάλων αστεριών τους (pics)

Κώστας Τόπας
Ομάδες που καταστράφηκαν μετά από αποχώρηση των μεγάλων αστεριών τους (pics)

bet365

Ομάδες έχουν χάσει ποδοσφαιριστές από το ρόστερ τους, τους οποίους είδαν στο μέλλον να πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα με άλλους συλλόγους. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μετάνιωσαν για την επιλογή να τους παραχωρήσουν. Ποιες όμως είναι αυτές;

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι περισσότερες ομάδες στον κόσμο επωφελούνται συχνά από τις μεταγραφικές τους κινήσεις, εξασφαλίζοντας τις υπογραφές των καλύτερων παικτών που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στη κορυφή.

Το να βλέπεις ταλαντούχους παίκτες να αποχωρούν και μάλιστα με υψηλά ποσά, δεν είναι παράξενο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ακόμα και στο παρελθόν έχουν υπάρξει αμέτρητες τέτοιες περιπτώσεις.

Ωστόσο, ομάδες που χάνουν έναν ή και περισσότερους ποδοσφαιριστές στη συνέχεια... καταρρέουν. Ποιες είναι αυτές; Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 10 ομάδες οι οποίες πήραν τον κατήφορο, όταν άφησαν να φύγουν ποδοσφαιριστές από τα ρόστερ τους.

Η Μονακό με τον Κιλιάν Μπαπέ

Η Μονακό είδε αρκετούς ποδοσφαιριστές τους οποίους παραχώρησε να πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα με τους νέους συλλόγους του. Πόσω μάλλον ο Μπαπέ με την Παρί, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι το πιο "hot" όνομα της μεταγραφικής αγοράς. Τουλάχιστον έβαλαν στα ταμεία τους, μόνο από την πώληση του Γάλλου κοντά στα 180 εκατομμύρια ευρώ

2017

Κιλιάν Μπαμπέ - Παρί Σεν Ζερμέν

Μπενζαμέν Μεντί - Μάντσεστερ Σίτι

Μπερνάντο Σίλβα - Μάντσεστερ Σίτι

Τιεμούε Μπακαγιόκο - Τσέλσι

2018

Φαμπίνιο - Λίβερπουλ

Ζοάο Μουτίνιο - Γουλβς

Τόμας Λεμάρ - Ατλέτικο

Ο Αγιαξ με τον Γιόχαν Κρόιφ

Η αποχώρηση του Κρόιφ για την Μπαρτσελόνα, αφού εξασφάλισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 1973, προκάλεσε μία μαζική έξοδο πολλών ποδοσφαιριστών τα επόμενα χρόνια. Νεσκάν και Ρεπ επίσης ακολούθησαν τον Κρόιφ στην Ισπανία, παίρνοντας μεταγραφή σε Μπάρτσα και Βαλένθια αντίστοιχα. Παρ' όλα αυτά ο Αγιαξ κατάφερε να ξαναχτιστεί από την αρχή, βασιζόμενος στις Ακαδημίες του.

1973

Γιόχαν Κρόιφ - Μπαρτσελόνα

1974

Γιόχαν Νέεσκενς- Μπαρτσελόνα

1975

Τζόνι Ρεπ - Βαλένθια

Χορστ Μπλάκενμπουργκ - Αμβούργο

Αρι Χάαν - Αντερλεχτ

Η νικήτρια του Champions League το 1997 Ντόρτμουντ

Το 1997 η Ντόρτμουντ κατέκτησε το ένα και μοναδικό της Champions League. Πέρα από τα έσοδα που έλαβε γι' αυτή τη διάκριση έβαλε ακόμα περισσότερα, παραχωρώντας τα περισσότερα αστέρια της ομάδας. Ωστόσο και τη νέα σεζόν παρά το γεγονός πως έχασε αρκετούς ποδοσφαιριστές, κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League.

1997

Πάουλο Σόουζα - Ιντερ

Πολ Λάμπερτ - Σέλτικ

Καρλ Χάιντς Ρίντλε - Λίβερπουλ

1998

Στέφαν Κλος - Ρέιντζερς

Στέφεν Φρόιντ - Τότεναμ

Γιοργκ Χάινριχ - Φιορεντίνα

Η νικήτρια του Champions League το 1993 Μαρσέιγ

Το 1993 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Μαρσέιγ, καθώς στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Εκείνη τη χρονιά το ρόστερ... ξεχείλιζε από μεγάλα ονόματα. Όμως, ένα σκάνδαλο δωροδοκίας το 1994 υποβίβασε την ομάδα στη Ligue 2 και ο τίτλος της Ligue 1 1992/93 αφαιρέθηκε. Ετσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν γρήγορα.

1993

Μαρσέλ Ντεσαϊγί - Μίλαν

Αμπεντί Πελέ - Λυών

Αλέν Μπόσκιτς - Λάτσιο

Φρανκ Σοζέ - Αταλάντα

1994

Ντιντιέ Ντεσάν - Γιουβέντους

Ρούντι Φέλερ- Μπάγερ Λεβερκούζεν

Μπαζίλ Μπολί - Ρέιντζερς

Η τεράστια Λάτσιο του Ερικσον

Βερόν, Νέντβεντ, Κρέσπο και Νέστα. Τέσσερις μεγάλοι θρύλοι του ποδοσφαίρου. Ολοι αυτοί συνυπήρξαν στη Λάτσιο. Ολοι τους με τις πωλήσεις τους έβαλαν τεράστια ποσά χρημάτων στα ταμεία του ιταλικού συλλόγου. Όμως, παρά την απόκτηση χρημάτων η Λάτσιο απέτυχε να αντικατοπτρίσει την επιτυχία αυτής της ομάδας που είχε χτίσει ο Σβεν Γκόραν Ερικσον το 1999/2000.

2000

Αλεν Μπόκσις - Μίντλεσμπρο

Ματίας Αλμέιδα - Πάρμα

Σέρτζιο Κονσεϊσάο - Πάρμα

2001

Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πάβελ Νέντβεντ - Γιουβέντους

Μαρσέλο Σάλας - Γιουβέντους

2002

Αλεσάντρο Νέστα - Μίλαν

Ερνάν Κρέσπο - Ιντερ

Η Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο

Ολοι γνωρίζουμε ότι η Πόρτο αποτελεί μία από τις μεγάλες δυνάμεις της Πορτογαλίας. Ενα χρόνο πριν εξασφαλίσει το Champions League (2004) η Πόρτο κατέκτησε το Κύπελλο UEFA, όπως επίσης και το πρωτάθλημα αυτές τις δύο χρονιές. Μετά από δύο χρόνια στην κορυφή, τα αστέρια των «δράκων» έβαλαν πλώρη για νέες περιπέτειες σε διαφορετικούς συλλόγους.

2004

Ρικάρντο Καρβάλιο - Τσέλσι

Ντέκο - Μπαρτσελόνα

Πάουλο Φερέιρα - Τσέλσι

Πέδρο Μέντες - Τότεναμ

Κάρλος Αλμπέρτο - Κορίνθιανς

Ντερλέι - Ντιναμό Μόσχας

H Παλμέιρας των μεγάλων αστεριών το 1994

Πολλά ονόματα τα οποία έφτασαν στο peak της καριέρας τους πέρασαν από την Παλμέιρας. Παίκτες όπως οι Ριβάλντο και Ρομπέρτο Κάρλος.

1994

Μαζίνιο - Βαλένθια

Ζίνιο - Γιοκοχάμα

Σέζαρ Σαμπάϊο - Γιοκοχάμα

1995

Αντόνιο Κάρλος Ζάγκο - Κασίβα

Ρομπέρτο Κάρλος - Ιντερ

1996

Ριβάλντο - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

Φλάβιο Κονσεισάο - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

1997

Τζάλμα Φεϊτόζα Ντίαζ - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

Ο νικητής του Champions League το 1995 Αγιαξ

Παρά το γεγονός ότι ο Αγαξ νίκησε τη Μίλαν στον τελικό του 1995, αρκετοί ποδοσφαιριστές είπαν "αντίο" στον ολλανδικό σύλλογο.

1995

Κλάρενς Ζεέντορφ - Σαμπντόρια

1996

Εντγκαρ Ντάβιντς - Μίλαν

Μίκαελ Ράιτζιγκερ - Μίλαν

Νουάνκο Κάνου - Ιντερ

Τζορτζ Φίνιντι - Ρεάλ Μπέτις

1997

Μαρκ Οφερμαρς - Αρσεναλ

Πάτρικ Κλάιφερτ - Μίλαν

O νικητής του Champions League το 1991 Ερυθρός Αστέρας

Ο Ερυθρός Αστέρας εκείνη τη σεζόν είχε εντυπωσιάσει τους πάντες, επικρατώντας της Μαρσέιγ στον τελικό της διοργάνωσης και σηκώνοντας την κούπα του Champions League. Τα περισσότερα από τα αστέρια παρέμειναν για έναν ακόμη χρόνο στο ρόστερ μετά την επιτυχία, αλλά το καλοκαίρι του 1992, αρκετοί αποχώρησαν.

1991

Ρόμπερτ Προσινέτσκι - Ρεάλ Μαδρίτης

1992

Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς - Μίλαν

Βλαντιμίρ Γιούγκοβιτς - Σαμπντόρια

Ντάρκο Πάντεφ - Ιντερ

Σίνισα Μιχάιλοβιτς - Ρόμα

Μίοντραγκ Μπελοντέντιτσι - Βαλένθια

Ο Αγιαξ του Μάρκο Φαν Μπάστεν

Ο Kρόιφ το 1986 ανέλαβε τα ηνία του Αγιαξ, αλλά είδε δύο χρόνια αργότερα δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του συλλόγου να αποχωρούν. Ράϊκαρντ και Φαν Μπάστεν αποκτήθηκαν από Σπόρτιγνκ Λισαβώνας και Μίλαν αντίστοιχα ενώ το 1988 και ο Κρόιφ αποχώρησε από τον Αίαντα για τη Μπαρτσελόνα.

1987

Μάρκο Φαν Μπάστεν - Μιλαν

Φρανκ Ράϊκαρντ - Σπόρτινγκ Λισαβώνας

Σόνι Σιλόϊ - Ρασίνγκ Κλαμπ ντε Φρανς

Είναι δυσάρεστο γι' αυτές τις ομάδες που άφησαν αυτούς τους ποδοσφαιριστές να φύγουν σε άλλους συλλόγους και να αποδείξουν την αξία τους. Αλλά αυτή είναι η νοοτροπία του ποδοσφαίρου και σε τελική ανάλυση εκτός από άθλημα είναι και επιχείρηση.

 

Τελευταία Νέα