Η Βραζιλία εξάγει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως

Gazzetta team
Η Βραζιλία εξάγει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως

bet365

Με 1.600 παίκτες της να παίζουν μπάλα ανά τον κόσμο, η Βραζιλία είναι η βασίλισσα των ποδοσφαιρικών εξαγωγών, με τη Γαλλία να την ακολουθεί στη 2η θέση.

Δεν ήταν και τόσο δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Στην ερώτηση: Ποια χώρα εξάγει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, η απάντηση είναι απλή και αυτονόητη: Μα η Βραζιλία φυσικά. Η πατρίδα της σάμπα και της μπάλας έχει αυτή τη στιγμή 1.600 εκπροσώπους της σε ομάδες της υφηλίου, με το 74,6% εξ αυτών να αγωνίζονται σε ομάδες Α’ κατηγορίας και βασικότερο σταθμό εξαγωγής την Πορτογαλία.

Η έρευνα έγινα από το «CIES» και σύμφωνα με αυτήν, τους Βραζιλιάνους ακολουθούν οι Γάλλοι με 1.027 παίκτες τους σε όλον τον κόσμο (74% στην Α’ κατηγορία). Ακολουθούν η Αργεντινή με 972 παίκτες (75,5%), η Αγγλία που κάνει την έκπληξη με 565 δικούς της (77,9%) και η Ισπανία με 559 (78,5%).

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!

 

NEWS FEED