Τρόμος στη Νικαράγουα: «Φοβόμαστε να παίξουμε, αλλά έχουμε ανάγκη τα λεφτά» (vid)

Τρόμος στη Νικαράγουα: «Φοβόμαστε να παίξουμε, αλλά έχουμε ανάγκη τα λεφτά» (vid)

bet365

Το πρωτάθλημα στη Νικαράγουα συνεχίζεται με ποδοσφαιριστές της χώρας να εκφράζουν τον φόβο τους, σημειώνοντας ωστόσο πως ρισκάρουν την υγεία τους διότι έχουν ανάγκη τα λεφτά!

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό έχουν ξεπεράσει τα 2.100.000, ενώ περισσότεροι από 137.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Το ποδόσφαιρο αποτελεί πλέον πολυτέλεια, καθώς οι περισσότερες χώρες έχουν αναστείλει τα πρωταθλήματα τους. Εξαίρεση αποτελούν οι Λευκορωσία, Ταϊβάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν και Νικαράγουα.

Στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής παρά την ανησυχία και τις ενστάσεις των ποδοσφαιριστών το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά με την 18η αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο.

H Νικαράγουα των 6.100.000 κατοίκων έχει καταγεγραμμένα μόλις 12 κρούσματα κορονοϊού και έναν νεκρό, την στιγμή που στις υπόλοιπες εφτά χώρες της Κεντρικής Αμερικής, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 4.000.

O 74χρονος πρόεδρος της χώρας, Ντανιέλ Ορτέγα απέφυγε να λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ισχυριζόμενος πως:

«Η δουλειά δεν έχει σταματήσει εδώ γιατί εάν η χώρα παύσει να παράγει θα πεθάνει κάτι που σημαίνει πως θα πεθάνει και ο λαός».

Η ζωή στη Νικαράγουα συνεχίζεται κανονικά με την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ευτυχώς δίχως την παρουσία κόσμου στις εξέδρες (από τις 20 Μαρτίου).

«Η απόφαση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα ελήφθη από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας της Νικαράγουα σε συνεννόηση με τους προέδρους των συλλόγων», σχολίασε ο Ορλάντο Κανάλες, υπεύθυνος επικοινωνίας της ομοσπονδίας της χώρας συμπληρώνοντας:

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Υγείας και έχουμε απευθείας επικοινωνία και συναντήσεις με τους προέδρους των ομάδων προκειμένου να αξιολογήσουμε την ομαλή λειτουργία του πρωταθλήματος. Για την ώρα δεν υπάρχει ανάγκη για διακοπή του πρωταθλήματος, εκτός και αν οι υγειονομικές αρχές μας συμβουλεύουν να προχωρήσουμε σε μια τέτοια απόφαση».

Ο 24χρονος αμυντικός Ρενέ Ουέτε, της Βάλτερ Φερέτι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εκστομίζοντας μεγάλες αλήθειες.

«Ως ποδοσφαιριστές κάνουμε ότι μπορούμε. Εμείς οι αθλητές όσο παίζουμε πρέπει να νικάμε. Όταν οι αγώνες τελειώνουν επιστρέφουμε στη σκληρή πραγματικότητα και φοβόμαστε μη συμβεί κάτι κακό.

Αυτή όμως είναι η δουλειά μας και χρειαζόμαστε τα χρήματα. Εάν δεν αγωνιστούμε θα υπάρξουν συνέπειες. Οι σύλλογοι και οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις προτού είναι αργά».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντιριαγέν είναι η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που αντιτάχθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στην απόφαση της ομοσπονδίας να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Ο 28χρονος Ουρουγουανός μέσος, Μπερνάντο Λαουρέιρο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να θέσει την υγεία του σε κίνδυνο..

«Δεν θέλω να παίξω και δεν καταλαβαίνω τους συναδέλφους μου που δεν λένε τίποτα. Εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές. Εάν μια ομάδα διαθέτει 30 ποδοσφαιριστές και οι 30 δηλώσουν πως δεν θα αγωνιστούν δεν θα χρειαστεί κάτι περισσότερο».

Πάρτε μια γεύση από το πρωτάθλημα της Νικαράγουα...

 

Τελευταία Νέα