Κορονοϊός: Οι τρεις χώρες που ετοιμάζονται για επανεκκίνηση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων

Gazzetta team
Κορονοϊός: Οι τρεις χώρες που ετοιμάζονται για επανεκκίνηση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων

bet365

Τρία ακόμη κράτη ετοιμάζονται για «σέντρα» κι έρχονται να προστεθούν στα πρωταθλήματα της Νικαράγουας και της Λευκορωσίας που συνεχίζουν εν μέσω κορονοϊού, με τις «φωνές» στην τελευταία πάντως να πολλαπλασιάζονται.

Η κρίση της πανδημίας έχει επηρεάσει τα αθλητικά δρώμενα στην συντριπτική πλειονότητα των χωρών παγκοσμίως, αλλά όλο και αυξάνονται εκείνες που επιστρέφουν στα γήπεδα.

Μέχρι στιγμής, η Νικαράγουα ήταν η μοναδική χώρα εκτός Ευρώπης στην οποία η δράση συνεχιζόταν και συνεχίζεται κανονικά, ενώ από την Γηραιά Ήπειρο το τελευταίο πρωτάθλημα χωρίς αναστολή ήταν η Premier League της Λευκορωσίας, στην οποία βέβαια τα κρούσματα αυξάνονται επικίνδυνα, όπως και οι διαμαρτυρίες για να υπάρξει αναβολή.

Από εκεί και πέρα, ακόμη τρεις χώρες ετοιμάζονται για σέντρα: Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν και Ταϊβάν.

Οι δύο πρώτες δεν έχουν καταγράψει επίσημο κρούσμα κορονοϊού. Βέβαια, ο εκκεντρικός δικτάτορας του κράτους είναι εκείνος που έχει απαγορεύσει από τον κόσμο και τις εφημερίδες να αναφέρουν τη λέξη «κορονοϊός», με την γειτνίαση με το Ιράν να εγείρει ακόμα πιο έντονες αμφιβολίες για το «καθαρό» της χώρας από τον Covid-19.

Από την άλλη, η Ταϊβάν θα γίνει το πρώτο ασιατικό πρωτάθλημα με αγωνιστική δράση μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, έχοντας σημειώσει απολογισμό 6 νεκρών και 395 κρουσμάτων.

 

Τελευταία Νέα