Κορονοϊός: Ζημίες, οικονομική επανάσταση και ο αθλητισμός μετά την πανδημία

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ζημίες, οικονομική επανάσταση και ο αθλητισμός μετά την πανδημία

bet365

O πρώην υπεύθυνος marketing, της ΔΟΕ, Μάικλ Πέιν, εξηγεί το πώς θα είναι ο οικονομικός κόσμος των sports μετά την έξοδο από την κρίση του Covid-19 και μιλάει για ένα καινούργιο μοντέλο διαχείρισης.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει βάλει σε καραντίνα όλο το αθλητικό γίγνεσθαι. Κάποια στιγμή όμως και όπως άπαντες εύχονται, θα περάσει. Τι θα έχει αφήσει όμως πίσω; Ποια θα είναι η ζημία και με ποιον τρόπο τα sports θα μπορέσουν να αντιδράσουν; Πώς θα βγουν από αυτή τη δίνη; Ο πολύπειρος πρώην υπεύθυνος marketing στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Μάικλ Πέιν, ο οποίος βρέθηκε σε αυτή τη δουλειά για 30 χρόνια, έδωσε ένα στίγμα για το ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη μέρα από την κρίση του Covid-19 αναφορικά με τα οικονομικά, τις χορηγίες, και την οργάνωση της διοικητικής δομής…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ

«Πιστεύω ότι έπειτα απ΄ όλο αυτό, ελάχιστες θα είναι οι… βιομηχανίες που θα παραμείνουν αλώβητες και αυτή του αθλητισμού δεν πρόκειται να ξεφύγει από αυτό. Από τη ματιά των μεταδόσεων, ο αθλητισμός είναι εκείνος με το μεγαλύτερο κοινό. Οπότε, αυτή τη στιγμή το μεγάλο ερώτημα που τίθεται, είναι πόσο μεγάλη είναι η ζημία, καθώς οι μεταδόσεις έχουν ανασταλεί και το χρήμα θα επιτρέψει, όταν θα επιστρέψει και η αγωνιστική δράση».

ΧΟΡΗΓΙΕΣ

«Οσον αφορά τις χορηγίες η κατάσταση δεν είναι ακριβώς ίδια με τα τηλεοπτικά. Θεωρώ ότι όλες οι εταιρίες οφείλουν να λάβουν δραστικά μέτρα και να κάνουν τις κινήσεις τους, ώστε να παραμείνουν ενεργές. Αναμφίβολα τα μπάτζετ θα χτυπηθούν σκληρά και θα μειωθούν. Θα υπάρξουν πολλές χορηγίες που θα πρέπει να ανασταλούν και θα τους πάρει χρόνο για να επιστρέψουν στο προσκήνιο».

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

«Το τρίτο μέρος των οικονομικών στον αθλητισμό είναι οι πωλήσεις εισιτηρίων κι αυτές αναμφίβολα θα ενεργοποιηθούν άμεσα μετά την κρίση. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή άπαντες στον αθλητισμό, οι ομάδες, αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα απωλειών και τα έσοδά τους θα μπουν σε καταστολή για μήνες. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, όπως για παράδειγμα οι μισθοί των αθλητών. Τα εισιτήρια θα μπορούσαν να δώσουν μία ανάσα, αλλά θα πρέπει να επιτραπεί να υπάρχει κοινό στους αγώνες».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

«Όταν περάσει η πανδημία, πιστεύω ότι θα υπάρξει μία οικονομική επανάσταση που θα επηρεάσει όλη τη βιομηχανία του αθλητισμού. Ξεκινώντας από την κορυφή της πυραμίδας, θα υπάρξει η ανάγκη για μία καθηλωτική αλλαγή του μοντέλου οικονομικής διαχείρισης, καθότι τα υψηλά κόστη δεν θα μπορούν να υποστηριχτούν. Θα συμβούν δομικές και βαθιές τομές όσον αφορά ταυτόχρονα το μοντέλο διαχείρισης των ομάδων, το μπάτζετ τους, τους μισθούς, ακόμα και το αγωνιστικό καλεντάρι».

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

NEWS FEED