ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
«Μολυσμένο Μουντιάλ πριν καν ξεκινήσει...»

«Μολυσμένο Μουντιάλ πριν καν ξεκινήσει...»

«Μολυσμένο Μουντιάλ πριν καν ξεκινήσει...»

Η FIFA δέχθηκε νέο καίριο πλήγμα με τα νέα ονόματα και τις δωροδοκίες που αποκαλύφθηκαν από την αμερικανική δικαιοσύνη, με μεγάλα Media του κόσμου να κάνουν λόγο για... μολυσμένο Μουντιάλ του 2022 και να εκφράζονται απορίες για το γεγονός πως δεν έχει τεθεί ζήτημα μη διεξαγωγής.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Έπειτα από τα νέα στοιχεία που ανακάλυψε και δημοσιοποίησε η US Department of Justice αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ανατέθηκαν σε Ρωσία και Κατάρ τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και το 2022, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει δεχθεί νέο πλήγμα αναφορικά με πρώην μέλη της και τον τρόπο που ενεργούσαν με συμφωνίες κάτω απ' το τραπέζι.

«Όταν όλα γκρεμίζονται αυτή τη στιγμή, θα υπάρξει κανείς άραγε που θα “πενθήσει” για την απώλεια του Μουντιάλ αν τελικά ακυρωθεί; Είναι μολυσμένο πριν καν ξεκινήσει...» σχολίασε για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ο Όλιβερ Χολτ της Daily Mail, με τον Σιντ Λοου του ESPN ν' αναφέρει από την πλευρά του: «Κι ακόμα συνεχίζουν! Υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για να πάρει κάποιος την απόφαση να μη γίνει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο κι όμως δεν έχει υπάρξει ούτε μια τέτοια σκέψη στους ανθρώπους που θα έπρεπε να το έχουν βάλει στο μυαλό τους...».

Είναι οι πρώτες, νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση των δωροδοκιών και του κυκλώματος διαφθοράς στην FIFA έπειτα από τον σάλο που είχε προκληθεί το 2018 με τις ξαφνικές έρευνες της Αστυνομίας στη Ζυρίχη το 2015 να έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη ιστορία αποκαλύψεων της διαπλοκής με όσα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας για όσους ... γέμιζαν τις τσέπες τους με παράνομες συμφωνίες.

Συνολικά 42 άτομα έχουν κατηγορηθεί και 26 εξ αυτών έχουν παραδεχθεί την ενοχή τους.

Οι αποκαλύψεις δεν αφορούν μονάχα τις δωροδοκίες για τις ψήφους υπέρ της Ρωσίας και του Κατάρ, αλλά και τα μεγάλα deal που πετύχαιναν συγκεκριμένα τηλεοπτικά δίκτυα για την ζωντανή μετάδοση των αναμετρήσεων, τη στιγμή που υπάρχει δεδομένη συμφωνία και για τους αγώνες του Μουντιάλ του 2026...

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.