Μπόκα Τζούνιορς: Η εμπειρία που θέλουν όλοι να ζήσουν... (pic & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μπόκα Τζούνιορς: Η εμπειρία που θέλουν όλοι να ζήσουν... (pic & vids)

bet365

Ο Μπενεντέτο, μετά ο Ντε Ρόσι, μετά ο Τέβες, τώρα τα σενάρια για τον Καβάνι... Γιατί, άραγε, η Μπόκα Τζούνιορς είναι πλέον τόσο ελκυστική σε οπαδούς και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές; Τι διαφορετικό έχει; Γιατί τέτοιος αντίκτυπος; Το gazzetta.gr προσπαθεί να δώσει εξήγηση στη... μαγεία.

Τον Δεκέμβρη το 2018, όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε τα δυο επεισοδιακά παιχνίδια της Μπόκα με τη Ρίβερ για το Copa Libertadores. Αναβολές, ταραχές, τραυματισμοί παικτών από αντικείμενα και σπρέι πιπεριού, αναστάτωση, η Αργεντινή να ζει για τη μεγάλη μάχη των δύο ομάδων και όλος ο υπόλοιπος κόσμος να συντονίζεται και να μπαίνει στο κλίμα.

Έκτοτε, για όσους... δεν ήταν τόσο πιστοί ακόλουθοι του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, κάτι άρχισε ν' αλλάζει.

Αρχικά ήταν η τρέλα του Ντάριο Μπενεντέτο, το κλάμα του Νάχιταν Νάντεζ...

Ο κόσμος άρχισε να ψάχνει περισσότερο...

Έπειτα, ήρθε η βόμβα του Ντε Ρόσι, που εκπλήρωσε το ποδοσφαιρικό όνειρο το οποίο σίγουρα έχουν εκατομμύρια παιδιά και άνθρωποι, Να ανέβουν τα σκαλιά του «Μπομπονέρα» από τ' αποδυτήρια και να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να βιώσουν όλο αυτό το μαγικό πράγμα που εκτυλίσσεται εκεί.

Έπειτα, φέτος, η κατάκτηση του τίτλου και ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Κάρλος Τέβες, που ανέβηκε στα κάγκελα, όπως όταν ήταν παιδάκι...

Πλέον, για κάθε πολύπειρο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία, η Μπόκα έρχεται στο προσκήνιο ως πιθανός προορισμός, όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με τον Έντινσον Καβάνι. Τι έχει, τελικά, αυτή η ομάδα και είναι πλέον τόσο ελκυστική;

  • Φανέλα για φίλημα...

Αυτό το μπλε και το κίτρινο με την κλασσική οριζόντια ρίγα στη μέση κάτι κάνει στον οπαδό. Κι όχι μόνο στον οπαδό. Προφανώς και στον ποδοσφαιριστή που θα τη φορέσει. Είναι από τις πιο όμορφες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και πάντοτε για κάποιον λόγο το μυαλό πηγαίνει εκεί, στο «Μπομπονέρα» και στην τρέλα των Αργεντινών όταν κάποιος βλέπει τα χρώματα αυτά.

Είτε σε επίσημη αγωνιστική εμφάνιση, είτε σε μπλουζάκι, είτε σε οτιδήποτε απλό μπορεί να υπάρξει με αυτό τον συνδυασμό. Κάτι κάνει σ' εκείνον που τη φοράει και αγωνίζεται. Τον κάνει να την αγαπήσει, να νιώθει διαφορετικά, σαν να του ενσωματώνει πάνω από τη σάρκα όλο το πάθος που περιβάλει τον κόσμο της Μπόκα για το κλαμπ.

  • «Βαριά» ονόματα με ιστορία...

Μιας και πρόσφατα το παρακολούθησε ο κόσμος μέσω της CosmoteTV, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει, διατηρεί και πάντοτε θα έχει ιδιαίτερη σχέση με τη Μπόκα Τζούνιορς και τον λαό της ομάδας. Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που ο κόσμος των «xeneizes» θα λατρεύει παντοτινά, μαζί με άλλους σπουδαίους νυν αστέρες αλλά και μεγάλες μορφές του παρελθόντος. Ο Ρικέλμε, η ήρεμη δύναμη και ένα από τα πιο ποιοτικά πόδια βρίσκεται και τώρα στον σύλλογο από άλλο πόστο, όντας πλέον ο αντιπρόεδρος του κλαμπ, ωστόσο, όσο φορούσε τα εξάταπα, έκανε τον κόσμο στο «Μπομπονέρα» να τρελαίνεται!

Και μιας και μιλάμε για τρέλα, ποιος να ξεχάσει τον Μάρτιν Παλέρμο; Αυτό τον τρομερό επιθετικό, τον δεινό σκόρερ, τον... μουρλό που μέσα σε μια νύχτα έβαψε ξανθό και το μαλλί για να γίνει ακόμα πιο γραφική και αγαπημένη φιγούρα στους οπαδούς της Μπόκα. Ο El Titan, όπως τον αποκαλούσαν, κατάφερε να προκαλέσει... σεισμούς στο γήπεδο από τους πανηγυρισμούς για τα γκολ που πετύχαινε. Η μεγάλη αλλά και ταλαιπωρημένη ψυχή, Φερνάντο Γκάγκο, που όσα έχει υποστεί εύχεσαι να μη συμβούν και στον χειρότερο εχθρό σου. Πλέον, ο Κάρλος Τέβες είναι εκείνος τον οποίο υμνούν και λατρεύουν οι φίλοι της ομάδας, με τον «απάτσι» να βρίσκει πάντα, κάθε φορά, το λιμάνι του και τη γαλήνη της ψυχής του στη Μπόκα. Διανύει την τρίτη και ίσως πιο ώριμη θητεία του στον σύλλογο, όμως σίγουρα κάθε φορά που βάζει τη φανέλα με το μπλε και το κίτρινο... μεταμορφώνεται.

  • Για άλλους «ναός», για άλλους... «κολαστήριο»

Τι μέρος, τι γήπεδο, τι λαός, τι όνειρο... Για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο, είναι το σημείο στο οποίο θέλουν να βρεθούν έστω και για μια φορά στη ζωή τους. Ακόμα κι εκείνοι που δεν ασχολούνται με τα εκτός συνόρων και δεν τους συγκινεί, καλό θα ήταν να αλλάξουν γνώμη, να δουν, να διαβάσουν, να ... ακούσουν και αυτομάτως θ' αναθεωρήσουν. Το γήπεδο στο οποίο το ποδόσφαιρο και η Μπόκα αποθεώνονται στον μέγιστο βαθμό. Η γιορτή, το τραγούδι, οι αγκαλιές, η δύναμη του κόσμου, το πάθος, η τρέλα, οι φλέβες στο λαιμό, η μύηση από μικρά παιδιά μέχρι τις παλαιότερες γενιές.

Όλα μοιάζουν υπέροχα και ποδοσφαιρικά μαγικά στο «Μπομπονέρα», όπου καταγράφονται σεισμικές δονήσεις (εμπεριστατωμένα με επιστημονική μελέτη) σε κάθε γκολ από την... χιονοστιβάδα του κόσμου προς το κάτω μέρος της εξέδρας σε κάθε γκολ. Δεν μπορείς να γράψεις πολλά γι' αυτό που γίνεται εκεί. Και δεν το έχουμε ζήσει από κοντά. Και πολύ θα θέλαμε. Και αυτά τα βίντεο προσφέρουν εικόνες που καθηλώνουν. Και μαγεύουν. Και μας μεταφέρουν νοητά εκεί... Πολύτιμο, ειδικά αυτές τις μέρες που απαραίτητα #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

  • Πω πω λαός...

Πόσο κλισέ ακούγονται οι ατάκες όπως “ο κόσμος ζει για την ομάδα”, “οι οπαδοί καθημερινά αναπνέουν περιμένοντας τις ημέρες των αγώνων” και άλλα τέτοια; Στην περίπτωση της Μπόκα έρχονται στην απόλυτα ακριβή εφαρμογή τους και αν ψαχτεί κανείς λίγο καλύτερα και περισσότερο για τη σχέση οπαδού – ομάδας, θα καταλάβει πολλά. Και μην μένετε στο τρομερό πάρτι στις εξέδρες τον Δεκέμβρη του 2018 εν μέσω καταρρακτώδους βροχής με την αναμέτρηση του Copa Libertadores να οδηγείται σε αναβολή αλλά τους τρελαμένους οπαδούς να χοροπηδούν κατά χιλιάδες και να φωνάζουν βρεγμένοι ως το κόκκαλο.

Μάθετε για τα νυχτερινά μπάρμπεκιου με συνθήματα, χορούς και μπύρες στην υγειά των παικτών και της Μπόκα, στις διάφορες πρωτοβουλίες και κινήσεις βοήθειας προς την τοπική κοινωνία, μέχρι και τη διάθεση των λουτρών του «Μπομπονέρα» τους χειμερινούς μήνες για να κάνουν οι άστεγοι και άποροι ένα ζεστό μπάνιο. Είναι διαφορετικό. Είναι αλλιώς να μεγαλώνεις στη γειτονιά που «βασιλεύει» η Μπόκα και από τη γέννησή του ένας άνθρωπος μαθαίνει το μπλε, το κίτρινο και το όνομα του συλλόγου. Είναι... λατίνικο. Κάτι άλλο. Μια αγάπη που ξεπερνά τα όρια. Και που φτάνει σε αυτά του μύθου. Έναν μύθο που διαιωνίζεται και είναι απόλυτα ερωτικός...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα