Μπάντοβιτς στο gazzetta.gr: «Υπάρχει εφαρμογή στην Ταϊλάνδη όπου η αστυνομία βλέπει τα πάντα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μπάντοβιτς στο gazzetta.gr: «Υπάρχει εφαρμογή στην Ταϊλάνδη όπου η αστυνομία βλέπει τα πάντα»

bet365

Ο τεχνικός της Μπουριράμ Γιουνάιτεντ, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μιλάει στο gazzetta.gr για τον τρόπο που οι Ταϊλανδοί αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό, τις προπονήσεις της ομάδας του, αλλά και την πρωτοποριακή εφαρμογή όπου η αστυνομία παρακολουθεί κάθε δραστηριότητα των πολιτών της χώρας!

bwin - Περισσότερα από 2100 φρουτάκια για να επιλέξεις. |21+

Ο Μπάντοβιτς βρίσκεται στην Ταϊλάνδη, προκειμένου να προετοιμάσει την ομάδα για τη νέα σεζόν και μεταφέρει στο gazzetta.gr το κλίμα που επικρατεί στην χώρα.

Ο 50χρονος τεχνικός σημειώνει πως παρότι δεν έχει εφαρμοστεί επισήμως lock-down στην Ταϊλάνδη, ο κόσμος είναι πειθαρχημένος και δεν κυκλοφορεί στους δρόμους. Επίσης τόνισε πως οι προπονήσεις της ομάδας του διεξάγονται κανονικά, με την προϋπόθεση πως πριν αλλά και μετά, γίνεται ιατρικός έλεγχος στους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο.

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι το γεγονός πως μέσω εφαρμογής καταγράφονται τα πάντα και η αστυνομία μπορεί να παρέμβει όποτε χρειαστεί!

Κόουτς, πως είναι στην παρούσα φάση η κατάσταση που επικρατεί στην Ταϊλάνδη αναφορικά με την έξαρση του κορονοϊού;

«Η κατάσταση δεν είναι όπως στην Ιταλία ή την Ισπανία για παράδειγμα. Στην Μπανγκόκ υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος αφού έχει πιο πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Στο Μπουριράμ όπου μένω υπάρχουν 4-5 περιστατικά, αλλά πρόκειται για ανθρώπους που δούλευαν στην Μπανγκόκ.

Η Μπουριράμ είναι κλειστή πόλη και δεν μπορεί να εισέρχεται η να βγαίνει κανείς εάν δεν έχει έγκριση από την κυβέρνηση. Τα πάντα είναι κλειστά εκτός από τα σούπερ μάρκετ. Δεν έχει εφαρμοστεί lock down όπως στην Ελλάδα, όμως εστιατόρια, καφέ κτλ. είναι κλειστά και επίσης δεν υπάρχει κίνηση στους δρόμους».

Κάνετε κανονικά προπονήσεις;

«Το περυσινό πρωτάθλημα Ταϊλάνδης ολοκληρώθηκε 2 Μαϊού. Κάνουμε κανονικά προπονήσεις, αλλά μας τσεκάρουν κάθε μέρα. Έχουμε εντολή να μένουμε σπίτι, να μην κυκλοφορούμε έξω και παραγγέλνουμε από το σπίτι φαγητό. Δεν είναι τόσο επικίνδυνα εδώ, γιατί είναι μικρή πόλη. Ο κόσμος δεν βγαίνει έξω, είναι πειθαρχημένος».

Ποια είναι τα μέτρα που έχετε πάρει για τον κορονοϊό;

«Παίκτες και προπονητικό επιτελείο προσπαθούμε να κρατάμε απόσταση δύο μέτρων. Επειδή δεν είναι τόσο επικίνδυνα στο Μπουριράμ κάνουμε κανονικά προπονήσεις, αλλά μας ελέγχουν πριν και μετά. Όπως προείπα δεν μπορείς να πας από πόλη σε πόλη και τα όσοι έχουν βρεθεί θετικοί προέρχονται από την Μπανγκόκ».

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδηγία της ομάδας στους παίκτες;

«Στους παίκτες έχουν γίνει δύο-τρεις ομιλίες από την ομάδα και τους έδωσαν εντολή να προσέχουν, να μην συναθροίζονται πολλά άτομα, να μην συγκεντρώνονται όλοι μαζί σε σπίτια, να μένουν με τις οικογένειες τους, να μην τρώνε έξω, να χρησιμοποιούν δικά τους σκεύη, να φοράνε μάσκες και να έχουν αντισηπτικά για το πρόσωπο και τα χέρια».

Θεωρείς πως η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση;

«Όλοι έχουμε γραφτεί σε μια εφαρμογή, όπου καθημερινά ανεβάζουμε κάποιες selfies και ενημερώνουμε πως δεν έχουμε καμία ενόχληση ή συμπτώματα, βήχα ή πυρετό για παράδειγμα. Επίσης μπορούν να δουν εάν βρίσκεσαι εντός σπιτιού ή εκτός και να σου δώσουν εντολές να επιστρέψεις σπίτι ειδικά αν είσαι θετικός στον ιό.

Σε αυτή την εφαρμογή δεν έχουμε εγγραφεί μόνο εμείς, αλλά και απλός κόσμος όπου ελέγχουν που βρισκόμαστε και τι κάνουμε. Για παράδειγμα αν είσαι σπίτι ανάβει πράσινο χρώμα στην εφαρμογή.

Εάν είσαι έξω ανάβει αντιστοίχως πορτοκαλί και έτσι όποιος είναι θετικός στον κορονοϊό ή βρίσκεται σε δεκαπενθήμερη καραντίνα και δεν ακολουθεί όσα προβλέπονται αμέσως παρεμβαίνει η αστυνομία και τον οδηγεί σπίτι. Εδώ οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, 35-40 βαθμούς Κελσίου, ενώ έχουν διακοπεί οι διεθνείς πτήσεις».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα