FIFA: Μια αφρικανική σούπερ λίγκα με έσοδα τρία δισ. ευρώ!

Gazzetta team
FIFA: Μια αφρικανική σούπερ λίγκα με έσοδα τρία δισ. ευρώ!

bet365

Ο πρόεδρος της διεθνούς συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, παρουσίασε το μεγαλεπήβολο σχέδιο του.

Εκτός από την ανατρεπτική τοποθέτησή του για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ο Τζιάνι Ινφαντίνο θέλει να φέρει τα πάνω – κάτω και στο αφρικανικό ποδόσφαιρο με την δημιουργία μιας Σούπερ Λίγκας που θα βοηθήσει τις ομάδες της Μαύρης Ηπείρου να περιορίσουν την... αιμορραγία ταλέντων προς την Ευρώπη.

Σε ένα ιστορικό σεμινάριο όπου έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της CAF (Αφρικανική Συνομοσπονδία), Αχμάντ Αχμάντ και οι πρόεδροι των 54 ομοσπονδιών – μελών της CAF, ο ισχυρός άνδρας της FIFA πρότεινε ένα πρότζεκτ που, σύμφωνα με τον Ιταλό-Ελβετό παράγοντα, «θα εκτοξεύσει το αφρικανικό ποδόσφαιρο στο πιο ψηλό επίπεδο».

Το πρότζεκτ, λοιπόν, είναι ένα Σούπερ πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν σταθερά είκοσι συγκεκριμένες ομάδες (οι πιο γνωστές και δυνατές, εννοείται), ενώ θα παίρνουν μέρος και άλλες ομάδες που θα προκύπτουν μέσα από τα τοπικά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τον Ινφαντίνο, αυτές οι είκοσι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να επενδύσουν 18 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για μια πενταετία, τόσο για την ενίσχυσή τους, όσο και για τα τμήματα υποδομής και το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Εφόσον το πρότζεκτ προχωρήσει όπως το οραματίζεται ο πρόεδρος της FIFA, τα έσοδα που θα δημιουργούσε θα έφταναν έως τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ (!) και θα επέτρεπε στους συλλόγους να φρενάρουν την μαζική έξοδο των ταλέντων τους, με προορισμό τις ευρωπαϊκές ομάδες.

«Θέλω να δημιουργήσω μια πραγματική παναφρικανική διοργάνωση με την συμμετοχή 20-24 ομάδων, με δύο το πολύ ανά χώρα. Θα εξακολουθούσαν να συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά η ομάδα που θα κατακτούσε την διοργάνωση θα στέφονταν πρωταθλήτρια Αφρικής» υποστήριξε ο Ινφαντίνο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την κατάργηση του τωρινού Champions League της Αφρικής, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά σαράντα ομάδες.

 

Τελευταία Νέα