Ευρωπαϊκή ομάδα θέλει να προπονήσει ο Φάμπιο Καναβάρο

Gazzetta team
Ευρωπαϊκή ομάδα θέλει να προπονήσει ο Φάμπιο Καναβάρο

bet365

Ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου στην Κίνα πιστεύει ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος θέλει πλέον να «αναμετρηθεί με τους "μεγάλους"».

Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ιταλία και ο μοναδικός αμυντικός που έχει κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» μέσα στην τελευταία 20ετία, ο Φάμπιο Καναβάρο δηλώνει έτοιμος να γίνει προπονητής σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Ο Ιταλός πρώην άσσος των Γιουβέντους, Νάπολι και Ρεάλ Μαδρίτης, μεταξύ άλλων, έχει αναλάβει την Γκουανζού Εβεργκράντε στην Κίνα και τα πηγαίνει εξαιρετικά, καθώς έχει ακτακτήσει πρωτάθλημα και Super Cup.

Ωστόσο, βλέποντας αρκετούς πρώην παίκτες να αναλαμβάνουν να προπονήσουν μεγάλες ομάδες της Ευρώπης (Τζέραρντ, Λιούνμπεργκ, Λάμπαρντ κλπ) θέλει και ο ίδιος «μια θέση στον ήλιο» και το παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στο ιταλικό «Skysports».

Παράλληλα, ανέφερε για τον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική Ιταλίας και νυν προπονητή της Νάπολι Τζενάρο Γκατούζο, ότι θα τα πάει καλά στους «παρτενοπέι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Στόχος μου είναι να γυρίσω πίσω στην Ευρώπη, να μετρήσω τον εαυτό μου απέναντι στους καλύτερους αλλά πρέπει να είμαι έτοιμος και να κερδίσω εμπειρίες. Είμαι συνεπής. Πήρα το δίπλωμά μου στην Κίνα, είχα μια ομάδα στην δεύτερη κατηγορία και την ανέβασα στην πρώτη ενώ πήρα και το πρωτάθλημα. Η Κίνα είναι μια εκπληκτική εμπειρία. Το ποδόσφαιρο εδώ είναι διαφορετικό, δεν έχει βέβαια την ίδια τεχνική και το ίδιο πάθος με το ευρωπαϊκό, αλλά στο Champions League συναντάς δυνατούς αντιπάλους.

Ήταν η σεζόν της αλλαγής. Είχαμε πολλούς νέους παίκτες και ο στόχος ήταν η εξάδα, ωστόσο εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα».

Για τον Γκατούζο είπε: «Τον έχω ακούσει να μιλάει. Έχει πολύ πάθος και επιθυμία για την επιτυχία και πολλή στοχοπροσήλωση. Είναι τύπος που του αρέσει να δουλεύει, έχει καθαρό πλάνο στο μυαλό του και δεν τα παρατάει. Ελπίζουμε να αναγεννήσει τη Νάπολι».

 

Τελευταία Νέα