Και που έχασε, ο Ντρογκμπά παραμένει... «βασιλιάς»!

Κώστας Ζάλιαρης
Και που έχασε, ο Ντρογκμπά παραμένει... «βασιλιάς»!

bet365

Στο τελευταίο παιχνίδι της επαγγελματικής του καριέρας, στα 40 του χρόνια, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ηττήθηκε, όμως, στη μνήμη των φίλων του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο, θα παραμείνει ο «βασιλιάς» του σκοραρίσματος.

Η Phoenix Rising ηττήθηκε από τη Louisville City στο Κεντάκι με σκορ 1-0 για τον τελικό του USL Cup, με τον Ιβοριανό θρύλο να παίζε σε ολόκληρο το 90λεπτο και να παίρνει κίτρινη κάρτα στο 73ο λεπτό.

Ο Ντρογκμπά, που πέρασε τα τελευταία χρόνια της καριέρας του επί αμερικανικού εδάφους, όντας παίκτης – ιδιοκτήτης της Phoenix Rising, έκλεισε την καριέρα του με 791 συμμετοχές, 365 γκολ, 126 ασίστ και 17 τρόπαια, ενώ, στο USL, σε 26 παιχνίδια, είχε 16 τέρματα και 5 ασίστ.

Ο πολυτιμότερος τίτλος που κατέκτησε ήταν αυτός του Champions League το 2012 με την Τσέλσι στον τελικό του Μονάχου απέναντι στη Μπάγερν, κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Premier League, ισάριθμα Κύπελλα Αγγλίας, τρία Λιγκ Καπ, δυο Community Shield, αναδείχθηκε δυο φορές πρώτος σκόρερ στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ, από το πέρασμά του από την Τουρκία με τη φανέλα της Γατασαράι, πήρε ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο κι ένα Super Cup Τουρκίας.

Δυο φορές παρέλαβε στην καριέρα του το βραβείο του Αφρικανού ποδοσφαιριστή της χρονιάς και άλλη μια το κατάφερε επί τουρκικού εδάφους...

Στην Τσέλσι αγαπήθηκε όσο λίγοι, αποτελεί ζωντανό θρύλο του κλαμπ με όσα πρόσφερε στους «μπλε» και όλες τις στιγμές που βίωσε μαζί τους από το 2004, ενώ, πολλή αγάπη εισέπραξε τόσο στη «Γαλατά», όσο και στον τελευταίο του ποδοσφαιρικό σταθμό, όπου ο κόσμος της Phoenix Rising τον είχε πραγματικά... σαν βασιλιά.

 

Τελευταία Νέα