Τοϊβόνεν: «Η ρατσιστική επίθεση, ένωσε την εθνική Σουηδίας»

Τοϊβόνεν: «Η ρατσιστική επίθεση, ένωσε την εθνική Σουηδίας»

Κώστας Ζάλιαρης
Τοϊβόνεν: «Η ρατσιστική επίθεση, ένωσε την εθνική Σουηδίας»

bet365

Ο Όλα Τοϊβόνεν ανακοινώθηκε από τη Melbourne Victory και έστειλε μήνυμα ενότητας απέναντι στον ρατσισμό, όπως το έπραξε και η εθνική ομάδα της Σουηδίας στο πρόσφατο Μουντιάλ μετά τις απειλές που δέχθηκε ο Τζίμι Ντουρμάζ...

Νουμάνθια - Χιχόν! Με υψηλές αποδόσεις και πολλά ειδικά στοιχήματα! (21+)

Οι προσπάθειες των Σκανδιναβών στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αμαυρώθηκαν από τις πολύ άσχημες στιγμές που βίωσαν οι διεθνείς μετά την ήττα (2-1) από τους Γερμανούς στη φάση των ομίλων.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ λόγω των λαθών που είχε κάνει απέναντι στα «πάντσερ», δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και ρατσιστικές επιθέσεις αφού έχει ρίζες από Τουρκία και αυτό οδήγησε την εθνική ομάδα στην κίνηση να μιλήσουν όλοι ανοιχτά και να δείξουν ότι δεν... χαμπαριάζουν απ' όσους επιλέγουν να σταθούν σε διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Ο Όλα Τοϊβόνεν, που μάλιστα είχε πετύχει γκολ κόντρα στη Γερμανία, ανέφερε πως δεν ήταν αυτό το... highlight του από τη διοργάνωση της Ρωσίας, αλλά κάτι που δεν είχε να κάνει με αγωνιστικό κομμάτι.

«Μας ένωσε η επίθεση που δεχθήκαμε και τα όσα βιώσαμε στο Μουντιάλ από την εμφάνιση του ρατσισμού. Μετά το ματς με τη Γερμανία παίζαμε με το Μεξικό και ήμασταν τόσο ενωμένοι και δυνατοί που κάναμε εκπληκτικό παιχνίδι και πήραμε σπουδαία νίκη. Όσο κι αν δεν το φαντάζονταν, μας βοήθησε αυτό που έγινε και δεν μας σταμάτησε...» είπε ο νυν επιθετικός της Melbourne Victory.

 

Τελευταία Νέα