Λουκάκου - Βέλγιο: Κορυφαίος διεθνής σκόρερ στα 28 του, μετά τον Γκερντ Μίλερ! (pic & vids)

Gazzetta team
Λουκάκου - Βέλγιο: Κορυφαίος διεθνής σκόρερ στα 28 του, μετά τον Γκερντ Μίλερ! (pic & vids)

bet365

Με τα δύο γκολ που σημείωσε απέναντι στη Δανία, ο Ρόμελου Λουκάκου έφτασε τα 57 συνολικά με το Βέλγιο πριν κλείσει τα 28 του χρόνια και έγινε μόλις ο 2ος που το πετυχαίνει στην ιστορία, μετά τον Γκερντ Μίλερ!

Στο πάνθεον των σκόρερ με τις εθνικές ομάδες ανήκει και με τη βούλα ο Ρομέλου Λουκάκου, έχοντας φτιάξει λογαριασμό που θα ζήλευαν κορυφαίοι στράικερ της ιστορίας, πριν καν κλείσει τα 28 του χρόνια.

Ο θηριώδης ηγέτης της εθνικής Βελγίου ήταν καθοριστικός στη νίκη-πρόκριση στο Final Four του Nations League κόντρα στη Δανία, σκοράροντας δύο φορές στο 2ο ημίχρονο κι έφτασε έτσι τα 57 γκολ με το εθνόσημο, πέντε μήνες πριν συμπληρώσει το 28ο έτος του.

Μέχρι αυτό το ηλικιακό ορόσημο, ο μόνος παίκτης στην ιστορία που ξεπέρασε αυτή την επίδοση παραμένει ο θρυλικός Γκερντ Μίλερ, ο οποίος σκόραρε 62 τέρματα με τη Δυτική Γερμανία (από τα συνολικά 68 της διεθνούς καριέρας του). Αν μάλιστα μεσολαβούσε ακόμη ένα παράθυρο εθνικών μέχρι τα γενέθλιά του τον ερχόμενο Μάρτιο, κανείς δεν θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ισοφαρίσει ή και να ξεπεράσει τον «Bomber», στην απόλυτη, all-time κορυφή.

Παράλληλα, ο επιμέρους απολογισμός του επί ημερών Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στους «Διαβόλους» είναι ανάλογα εντυπωσιακός, με 40 γκολ σε 38 συμμετοχές!

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα