Σε καραντίνα Χάαλαντ και Σία, με φουλ νέα αποστολή και Ζαχίντ η Νορβηγία!

Gazzetta team
Σε καραντίνα Χάαλαντ και Σία, με φουλ νέα αποστολή και Ζαχίντ η Νορβηγία!

bet365

Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ και τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής Νορβηγίας μπήκαν σε καραντίνα, με την ομοσπονδία να συνθέτει μια εντελώς διαφορετική αποστολή, η οποία περιλαμβάνει τον Γκίας Ζαχίντ, για το ματς με την Αυστρία (Τετάρτη 18/11, 21:45, Cosmote Sport 8 HD), προκειμένου να αποφευχθεί δεύτερος μηδενισμός και πιθανός υποβιβασμός στην League C του Nations League.

Η ήττα της Νορβηγίας στα χαρτιά από τη Ρουμανία, εξαιτίας του θετικού στον κορονοϊό Ομάρ Ελαμπντελαουΐ και την απαγόρευση των Αρχών της χώρας για το ταξίδι της εθνικής ομάδας στο Βουκουρέστι, θορύβησε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Πως αντέδρασε; Καταρχήν, μπήκαν σε κατ' οίκον καραντίνα όλα τα μέλη της αποστολής, μεταξύ των οποίων και αστέρια όπως ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, ο Μάρτιν Όντεγκααρντ, αλλά και ο προπονητής, Σουηδός Λαρς Λάγκερμπακ.

Στη συνέχεια, συνέθεσε μια 18μελή αποστολή που αποτελείται μόνο από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκτός Νορβηγίας, με εξαίρεση τον Βετόν Μπερίσα της Βίκινγκ, ο οποίος έχει ήδη περάσει τον κορονοϊό.

Η συγκεκριμένη ομάδα, καθοδηγούμενη από τον προπονητή της Κ21, Λέιφ Γκούναρ Σμέρουντ, θα ταξιδέψει στην Βιέννη για να αντιμετωπίσει την Αυστρία (Τετάρτη 18/11, 21:45, Cosmote Sport 8 HD), προκειμένου να διεκδικήσει την πρωτιά του πρώτου ομίλου της League B και την άνοδο στην League Α του Nations League, αλλά κυρίως για να αποφευχθεί ο δεύτερος μηδενισμός και ο πιθανός υποβιβασμός στην League C.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΖΑΧΙΝΤ, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Αυτή η εξέλιξη δίνει την ευκαιρία στον πρώην μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού, Γκίας Ζαχίντ, να επιστρέψει στην εθνική ομάδα για πρώτη φορά από τις 6 Ιουνίου του 2018, όταν και είχε κάνει ντεμπούτο, σε φιλικό με τον Παναμά.

Η 18μελής αποστολή αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές, 13 εκ των οποίων δεν έχουν ούτε μια διεθνή συμμετοχή:

Τερματοφύλακες: Περ Κρίστιαν Μπράτβεϊτ (Τζουργκάρντεν), Άντερς Κρίστιανσεν Σεν Ζιλουάς)

Αμυντικοί: Γιόργκεν Σκέλβικ (Οντένσε), Ρούμπεν Γκάμπριελσεν (Τουλούζ), Ντάνιελ Γκράνλι (Άαλμποργκ), Αντρέας Χάνσε – Όλσεν (Γάνδη), Γιούλιαν Ράιερσον (Ουνιόν Βερολίνου), Αντρέας Βίντχαϊμ (Σπάρτα Πράγας)

Μέσοι: Ματς Μέλερ Ντέλι (Γκενκ), Φρέντρικ Ούλβεσταντ (Τζουργκάρντεν), Γκαγιάς Ζαχίντ (ΑΠΟΕΛ), Κρίστοφερ Άσκιλντσεν (Σαμπντόρια), Τόμπιας Μπορκέιετ (Μπρόντμπι), Χάκον Έβιεν (Άλκμααρ), Κρίστιαν Θόρστβεντ (Γκενκ), Σόντρε Τρόνσταντ (Φίτεσε)

Επιθετικοί: Βετόν Μπερίσα (Βίκινγκ), Γιόργκεν Στραντ Λάρσεν (Χρόνινγκχεν)

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα