Οι Μπακασέτας, Φορτούνης βρίσκονται με «κλειστά» μάτια (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Οι Μπακασέτας, Φορτούνης βρίσκονται με «κλειστά» μάτια (vids)

bet365

Οι δύο τους σε περίπου 115 λεπτά που συνυπήρξαν στα ματς με Κύπρο, Μολδαβία ήταν «μέσα» στα 3 από τα 4 «γαλανόλευκα» γκολ και έχουν πρωταγωνιστήσει και σε 2 «καθαρές» ευκαιρίες

Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε λεπτό, με το Edit My Bet* της bwin ισχύει το ίδιο τώρα και για το στοίχημά σου! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Από τα σημεία που κρίνουν πολλά για την πορεία μίας ομάδας είναι οι αυτοματισμοί και γενικότερα οι συνεργασίες που βγάζουν οι παίκτες της μέσα στο γήπεδο. Εάν «βρίσκονται» σε απλά ελληνικά, κάτι που τους επιτρέπει να παίζουν γρήγορα και να αποδιοργανώνουν τις αντίπαλες άμυνες.

Σε περίπτωση που κάποιος άσχετος με τα εγχώρια ποδοσφαιρικά μας δρώμενα παρακολούθησε τα τελευταία δύο παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας με την Κύπρο και τη Μολδαβία, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα πιστέψει ότι οι Τάσος Μπακασέτας και Κώστας Φορτούνης (η αναφορά είναι με αλφαβητική σειρά) έχουν μεγαλώσει μαζί, παίζουν πλάι πλάι από πιτσιρίκια και αγωνίζονται για χρόνια στην ίδια ομάδα.
Τόσο στο φιλικό της Ριζούπολης όσο και στη χθεσινή (15/11) αναμέτρηση του Κισινάου (νίκες με 2-1 και 2-0 αντίστοιχα) έκαναν πολλές φορές άνω-κάτω τους αντιπάλους τους, έβγαλαν φάσεις/συνδυασμούς και δεν είναι τυχαίο πως αμφότεροι ήταν «μέσα» στα 3 από τα 4 «γαλανόλευκα» γκολ. Μάλιστα επί χάρτου δεν ξεκινούσαν στην ίδια πλευρά, αλλά λόγω ποιότητας, προφανώς, έχουν το ελεύθερο να κινούνται κατά το δοκούν μέσα στο γήπεδο.
Στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης ήταν οι δύο εσωτερικοί του Τζον Φαν'τ Σχιπ στο 4-3-3 που παρέταξε ο Ολλανδός κόουτς και στη Μολδαβία ο μεν Φορτούνης ξεκίνησε στο αριστερό άκρο, ο δε Μπακασέτας πίσω από τον φορ. Στο πρώτο παιχνίδι όμως πολλές φορές «φόρτωναν» την ίδια πλευρά, κυρίως τη δεξιά, ενώ στο δεύτερο ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού συνέκλινε προς τον άξονα και για αυτό οι δυο τους συνεργάστηκαν κάθετα αλλά και εκ νέου από τα δεξιά.
Στις δύο προαναφερθέντες αναμετρήσεις συνυπήρξαν στον αγωνιστικό χώρο για περίπου 115 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, αφού κόντρα στην Κύπρο αντικαταστάθηκαν στην ανάπαυλα και χθες ο Φορτούνης βγήκε στο 65’. Σε αυτό το διάστημα μετρούν από 1 γκολ σε φάσεις που μάλιστα «βρέθηκαν», ήταν «παρόντες» σε εκείνο του Τζόλη και έχουν πρωταγωνιστήσει, επιπλέον, σε 2 «καθαρές» ευκαιρίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Ας τις θυμηθούμε...
*Στο 8’ της αναμέτρησης της Ριζούπολης με την Κύπρο ο Μπακασέτας έπαιξε γρήγορα και κάθετα από τα δεξιά για τον Φορτούνη, που «έκοψε» έξυπνα στον Γιακουκάμη που σούταρε με τη μία. Ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων απέκρουσε, όμως ο Τζόλης πήρε από θέση φορ το «ριμπάουντ» και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
*Στο 11’ του αγώνα με τους Μολδαβούς, εκ νέου από τα δεξιά, ο Μπακασέτας έπαιξε κάθετα για τον Φορτούνη, που βρέθηκε απέναντι από τον Ναμάσκο, έκανε καλό τελείωμα, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε δύσκολα.
*Στο 33’ και από τα αριστερά αυτή τη φορά, ο Φορτούνης σημείωσε ένα γκολ για Οσκαρ, σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Μπακασέτα. Ο 27χρονος υποδέχθηκε την μπάλα, ξεμαρκαρίστηκε από δύο αντιπάλους και την έστρωσε στο χώρο για τον 28χρονο. Ο οποίος την κουβάλησε μερικά μέτρα και με ένα φανταστικό σουτ/οβίδα την έστειλε στα δίχτυα.
*Λίγο αργότερα στο ίδιο ματς (41’) ο Φορτούνης πήρε την κατοχή μέσα στα αντίπαλα καρέ ύστερα απομάκρυνση των αμυντικών, αμέσως «έκοψε» για τον Μπακασέτα ο οποίος με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της «γαλανόλευκης».
*Στο δεύτερο μισό και πιο συγκεκριμένα στο 55’, ο Μπακασέτας έπαιξε κάθετα για τον Φορτούνη, που «τρύπησε» την αντίπαλη άμυνα, παρότι άνοιξε λίγο το κοντρόλ τελικά «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά ο Ναμάσκο απομάκρυνε ξανά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα