Ισπανία - Μπαρτσελόνα: Ο Φάτι σπάει όλα τα ρεκόρ πριν καν γίνει 18 χρονών! (pic & vids)

Gazzetta team
Ισπανία - Μπαρτσελόνα: Ο Φάτι σπάει όλα τα ρεκόρ πριν καν γίνει 18 χρονών! (pic & vids)

bet365

Το «άστρο» του Άνσου Φάτι λάμπει σε κάθε διοργάνωση, με τις επιδόσεις του στην εθνική Ισπανίας να έρχονται να προστεθούν στη λίστα των ιστορικών ρεκόρ που έχει θέσει πριν κλείσει τα 18 του χρόνια.

Κάθε εμφάνιση του Άνσου Φατί, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, εξελίσσεται σε ιστορικό ορόσημο. Ο νεαρός εξτρέμ της Μπαρτσελόνα, αφού μονοπώλησε το ενδιαφέρον και την προσοχή πριν από έναν χρόνο, όταν σημείωνε τις πρώτες του συμμετοχές με τους Μπλαουγκράνα επί Ερνέστο Βαλβέρδε, άλλαξε πεδίο και πλέον γράφει ιστορία και με το εθνόσημο στο στήθος.

Μετά το ντεμπούτο του στο ντέρμπι της Ισπανίας κόντρα στη Γερμανία στην πρεμιέρα του Nations League, με το οποίο έγινε ο 2ος νεότερος Ισπανός διεθνής και πρώτος μετά το μακρινό 1936 (!), ο γεννημένος στη Γουϊνέα-Μπισάου επιθετικός ήταν εντυπωσιακός στην ευρεία νίκη των Φούριας Ρόχας επί της Ουκρανίας με 4-0, κέρδισε το γρηγορότερο πέναλτι στα 704 παιχνίδια τους, σκόραρε με φανταστικό σουτ για το 3-0 κι αυτόματα έσπασε και το ρεκόρ του νεαρότερου σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας.

Κι αυτά έχουν να κάνουν μόνο με τις δύο πρώτες του συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Μέσα στην πρώτη σεζόν με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ο Φάτι είχε ήδη κατακτήσει το ρεκόρ του νεαρότερου σκόρερ των Μπλαουγκράνα στο πρωτάθλημα (16 και 304 ημερών), του νεαρότερου με γκολ και ασίστ στο ίδιο ματς (16 και 318 ημερών), του νεαρότερου με δύο γκολ σε ένα παιχνίδι (17 και 94 ημερών), καθώς και του πιο νεαρού σκόρερ στην 27ετη ιστορία του Champions League (17 και 40 ημερών).

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα