Αναστασιάδης: «Είχαμε διάθεση, μην τα βλέπουμε όλα μαύρα»

Gazzetta team
Αναστασιάδης: «Είχαμε διάθεση, μην τα βλέπουμε όλα μαύρα»

bet365

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης, που υπογράμμισε πως δεν χρειάζεται να υπερβάλει κανείς θετικά ή αρνητικά για την απόδοση των διεθνών έπειτα από τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε απογοητευτικά τις υποχρεώσεις της στο UEFA Nations League, χάνοντας από την Εσθονία στο ΟΑΚΑ (0-1).

Παρά το κακό αποτέλεσμα, ο Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από τη διάθεση των παικτών του, τονίζοντας πως η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί. Για την κλήση του Ευθύμη Κουλούρη στους Άνδρες αντί να ενισχύσει την Εθνική Ελπίδων στα κρίσιμα παιχνίδια με την Αυστρία τόνισε πως ήθελε όλους τους διαθέσιμους παίκτες, ώστε να νικήσει τη Φινλανδία με 2-0 για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, ενώ για την ιδανική έδρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σχολίασε απλά πως είναι χρέος του ίδιου και των παικτών να φέρουν δίπλα τους τον κόσμο.

Αναλυτικά:

Για τη βελτίωση που χρειάζεται η ομάδα: «Σήμερα δημιουργήσαμε περισσότερες προϋποθέσεις για να σκοράρουμε, χάσαμε ευκαιρίες, όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Είμαι ικανοποιημένος απο τον τρόπο παιχνιδιού και τη διάθεση. Είμαστε στεναχωρημένοι που χάσαμε τη δεύτερη θέση. Εγώ όμως είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που λειτούργησαν τα παιδιά, οι περισσότεροι τουλάχιστον, καθώς υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε».

Για τη σύγκριση με την εικόνα απέναντι στη Φινλανδία: «Στο παιχνίδι με τη Φινλανδία ευτυχήσαμε να σκοράρουμε κι αυτό μας έκανε πιο εύκολο το έργο στη συνέχεια. Απόψε βάλαμε ένα γκολ μόνοι μας, απέναντι σε μια ομάδα που πήρε το προβάδισμα χωρίς να κάνει τίποτα. Δεν είναι δικαιολογία, θεωρώ πως είναι μια σπάνια αγωνιστική ημέρα. Δεν μπορώ να προσάψω κάτι στα παιδιά, όσον αφορά την προσπάθειά τους».

Για το αν φταίει η ποιότητα των παικτών ή κάτι άλλο: «Δεν γίνεται να πούμε σε μια εβδομάδα πως είμαστε ομαδάρα ή χάλια. Δεν μπορώ εγώ να πω κάτι τέτοιο. Όσοι γνωρίζουν ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν πως ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Μέσα από ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί κανείς να εξάγει και θετικά συμπεράσματα. Δεν είναι όλα άσχημα. Αυτά μας κάνουν να γινόμαστε πιο δυνατοί διανοητικά και σωματικά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες στη συνέχεια. Ελπίζω πως αυτό το αποτέλεσμα, που εγώ δεν το περίμενα, θα κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Δεν θα αναθεματίσουμε, ούτε θα υπερβάλουμε για τις δυνατότητές της».

Αν πιστεύει πως η Εθνική μπορεί να βρει μια πιο ζεστή έδρα: «Το πιστεύω αυτό. Πιστεύω πως υπάρχει μια διαφορετική διάθεση. Θέλουμε να δείξουμε πως προσπαθούμε, ανεξάρτητα από τις δυνατότητές μας. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, αλλά σε τέτοια παιχνίδια, όπως το αποψινό, όταν έχουμε κερδίζει τόσα πολλά στημένα, από τα οποία προέρχεται το 80% των γκολ, εμείς δεν είχαμε τη δυνατότητα να απειλήσουμε. Χαθήκαν έτσι κάποιες φάσεις, που θα μπορούσαν να γίνουν γκολ. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό θέμα για μένα. Ακόμα και με αυτή την εικόνα, που πάντως δεν ήταν άσχημη, θα μπορούσαμε να είχαμε απειλήσει. Όχι να κερδίσουμε, γιατί δεν μας ήθελε κιόλας. Εμείς θα κάνουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό. Θα δείξει ο χρόνος».

Για την απόφαση να παίξει με τους Άνδρες ο Κουλούρης, ενώ τελικά δεν έπαιξε απόψε και θα ενισχυσει τελικά εκτάκτως τις Ελπιδες στη ρεβάνς με την Αυστρία, παρότι έχασε το πρώτο παιχνίδι: «Εμείς θέλαμε να έχουμε όλες τις δυνάμεις μας με την Φινλανδία, ώστε να νικήσουμε με 2-0 και να διεκδικήσουμε την πρωτιά. Εξάλλου, οι Ελπίδες έπαιξαν εντός έδρας και είχαν λύσεις. Εγώ είχα αποφασίσει να τον ξεκινήσω βασικό, αλλά μετά άρχισε να βρέχει κι έτσι πήρα την απόφαση να μην τον ξεκινήσω και να ταξιδέψει αύριο με την Εθνική U21 για να τη βοηθήσει στη ρεβάνς. Θα ήταν λύση ο Κουλούρης αν έπαιζε, αλλά δεν νομίζω πως ακόμα κι αν έπαιζε δεν θα άλλαζε κάτι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα