Η «ακτινογραφία» της Εθνικής

Δημήτρης Ρούσσος
Η «ακτινογραφία» της Εθνικής

bet365

Η Εθνική ηττήθηκε από την Εσθονία, έχοντας κάκιστη απόδοση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με τον χειρότερο τρόπο και δίχως διακριθέντες.

Σε κακή μέρα απέναντι στην Εσθονία (0-1) οι περισσότεροι διεθνείς και σε απλώς υποφερτή ελάχιστοι, όπως ο Ζέκα και ο Σάμαρης, οι διεθνείς κατέγραψαν κακή εικόνα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Εσθονία, ειδικά στο β' μέρος.

Αναλυτικά:

ΜΠΑΡΚΑΣ

Είχε ένα πολύ ήσυχο απόγευμα, δίχως να χρειαστεί να επέμβει, ενώ στη φάση που χρειάστηκε, τον… κρέμασε η άμυνά του και είδε την εστία του να παραβιάζεται. Στο δεύτερο ημίχρονο σχεδόν δεν ακούμπησε τη μπάλα.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ

Πολλές κούρσες από δεξιά, σπάνια καλές επιλογές σε σέντρες και γυρίσματα. Έλειπε στη φάση του γκολ στην άμυνα. Στο ημίχρονο άφησε τη θέση του στον Τοροσίδη, σε μια μέτρια βραδιά.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ενώ ήταν σταθερός σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, είχε την ατυχία να βρεθεί στη φάση του γκολ του Σάπινεν, όπου δεν αντέδρασε σωστά. Κατά τ’ άλλα ούτε πιέστηκε, ούτε υπέπεσε σε λάθη.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Εύκολο παιχνίδι για τον αρχηγό της ομάδας, που έχει δεδομένα μεγαλύτερη κλάση από τις ανάγκες του αγώνα, ωστόσο στη φάση του γκολ δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Ζένιοφ. Συνολικά δεν είχε προβλήματα, σε ένα παιχνίδι ακίνδυνο για την ελληνική άμυνα.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Αμυντικά δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστα να επέμβει, ενώ επιθετικά ανέβαινε και προσπαθούσε να βοηθήσει στη δημιουργία. Στο δεύτερο μέρος δεν πήρε τη μπάλα από την πλευρά του και δεν φάνηκε.

ΖΕΚΑ

Ο καλύτερος της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο, με πολύ τρέξιμο και ανεβάσματα στην αντίπαλη άμυνα, σαν δεύτερος επιθετικός, πότε πίσω από τον Καρέλη, πότε πίσω από τον Μασούρα. Σε αυτό το ρυθμό συνέχισε και στο β’ μέρος, χωρίς να κάνει τη διαφορά.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Σταθερός, χωρίς πολλή δουλειά αμυντικά και με γρήγορες πάσες στην ανάπτυξη, ενώ προσπάθησε και με μερικά σουτ να απειλήσει την εσθονική άμυνα. Έπεσε στο β’ μέρος, αφήνοντας τη θέση του στον Μάνταλο στο 70’ ύστερα από μια τυπική εμφάνιση.

ΣΑΜΑΡΗΣ

Άνετο παιχνίδι από τον μέσο της Μπενφίκα, που έδινε ρυθμό στη δημιουργία σε όλο το πρώτο μέρος, ενώ είχε κι ένα καλό σουτ, λίγο δίπλα από το δοκάρι. Επαρκής ο Έλληνας μέσος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα ¾ του γηπέδου.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Ξεκίνησε φουριόζος, με πολλές ενέργειες και πίεση μπροστά. Ξεκίνησε στα δεξιά και μετά το 25’ μετακινήθηκε σε θέση σέντερ φορ, ανακατεύοντας την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά κι άφησε τη θέση του στον Φορτούνη στο 57’.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Πολλές επιθετικές προσπάθειες, παίρνοντας τη «μπαγκέτα» δημιουργικά και προσπαθώντας να δημιουργήσει για την Εθνική. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν φάνηκε τόσο, ούτε απείλησε.

ΚΑΡΕΛΗΣ

Δεν ξεχώρισε με την παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης, αφού δεν μπόρεσε να απειλήσει με κάποια ενέργεια στο πρώτο μέρος. Στο β’ μέρος είχε το εντυπωσιακό γυριστό στο 83’, που ήταν και η μοναδική στιγμή που τον «ένιωσε» η αντίπαλη άμυνα.

Οι αλλαγές:

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ

Αντικατέστησε τον μέτριο Μπακάκη, αλλά δεν είχε το ίδιο καλή απόδοση όπως προ ημερών με τη Φινλανδία. Προσπάθησε επιθετικά από δεξιά, δίχως αποτέλεσμα.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Επιστρατεύτηκε για την ανατροπή του σκορ και στο 63’ έλειψε να σκοράρει, όταν μετά την εξαιρετική του εκτέλεση φάουλ η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Λέπμετς. Συνολικά ανέλαβε τον ρόλο του οργανωτή που έλειπε από την Εθνική στο πρώτο ημίχρονο.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Μπήκε για να «ανεβάσει» δημιουργικά την Εθνική, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν μέτρησε κάποια τελική προσπάθεια, ενώ πάλι «μπλέχτηκε» με τον Φορτούνη έξω από την περιοχή.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα