Οι πανηγυρισμοί των Φινλανδών και η ατάκα για την ήττα από την Ελλάδα (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Οι πανηγυρισμοί των Φινλανδών και η ατάκα για την ήττα από την Ελλάδα (pics)

bet365

Οι Φινλανδοί πανηγύρισαν την πρώτη θέση στο Nations League, παρά την ήττα από την Ελλάδα, που αποτέλεσε, όπως έλεγε μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός, Πάουλους Αραγιούρι, την πιο «γλυκιά» στην ιστορία της ομάδας!

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Θετικό αποτέλεσμα δεν πέτυχε, ωστόσο η ομάδα του Κάνερβα έφυγε παραπάνω από ικανοποιημένη από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι περίπου 300 οπαδοί της, που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να τη στηρίξουν στην 5η αγωνιστική του UEFA Nations League, είδαν την ομάδα τους να χάνει από την Εθνική του Άγγελου Αναστασιάδη (1-0), ωστόσο στο τέλος χειροκρότησαν, μάζεψαν φανέλες και πανηγύρισαν μαζί με τους διεθνείς τους την επιτυχία της πρώτης θέσης στον όμιλο, που διασφαλίστηκε παρά την ήττα.

Το 2-0 του Τάμπερε τον Οκτώβριο την οδήγησε στην Αθήνα με περιθώριο να αντέξει την ήττα με 1-0, όπερ και εγένετο. Έχοντας το «πάνω» χέρι στην ισοβαθμία, πήρε από τώρα θέση για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης, αποκτώντας μια παραπάνω ευκαιρία για πρόκριση στα τελικά του EURO 2020, πλην των προκριματικών που θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2019.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι Φινλανδοί διεθνείς πανηγύρισαν για την επιτυχία τους, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη θύρα που φιλοξενούσε τους συμπατριώτες τους κι εκείνοι με τη σειρά τους φώναξαν συνθήματα, τους χειροκρότησαν και γιόρτασαν μαζί τους. Άλλωστε η χώρα της Σκανδιναβίας δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί σε EURO ή Μουντιάλ και πλέον έχει αυξημένες πιθανότητες να τα καταφέρει.

Η ήττα μάλιστα από την Ελλάδα, έτσι όπως ήρθε δεν στεναχώρησε κανέναν. Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά σε «πηγαδάκια» μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός, Πάουλους Αραγιούρι, που χαρακτήρισε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα το πιο... θετικό στην ιστορία της Εθνικής ομάδας, δεδομένου ότι «σφράγισε» την πρώτη θέση, ανεβάζοντας κι άλλο την καλή ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας.

O στόπερ της Μπρόντμπι μάλιστα έλεγε πως όσο το παιχνίδι οδηγούταν προς το τέλος του, τόσο πιο βέβαιοι ήταν εκείνος και οι συμπαίκτες του πως δεν θα δέχονταν άλλο γκολ και θα διατηρούσαν το ευνοϊκό σκορ.

Δείτε φωτογραφίες με τους πανηγυρισμούς στο φινάλε:

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα