Λιβάγια: Κόπηκε από την αποστολή της Κροατίας έπειτα από το επεισόδιο με τον οπαδό

Λιβάγια: Κόπηκε από την αποστολή της Κροατίας έπειτα από το επεισόδιο με τον οπαδό

O τσακωμός του Λιβάια

bet365

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς έκοψε τον Μάρκο Λιβάγια από την αποστολή της Κροατίας για το Final Four του Nations League, λόγω του «επεισοδίου» που είχε με οπαδό στην προπόνηση της Δευτέρας.

Ο Μάρκο Λιβάγια από όταν ήταν στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ ξεχώριζε τόσο για την ποιότητα του όσο και για τον... έκρυθμο χαρακτήρα του. Στην προπόνηση της εθνικής Κροατίας τη Δευτέρα (5/6) ο διεθνής επιθετικός της Χάιντουκ Σπλιτ ανέβηκε στην εξέδρα και «απάντησε» σε οπαδό της Ριέκα που τον έβριζε.

Η αντίδραση του θα του κοστίσει τη συμμετοχή του στο Final Four του Nations League, όπως ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Χρβάτσκα. Η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στο Ρότερνταμ την επόμενη Τετάρτη (16/6) στα ημιτελικά του Final Four κι αν προκριθεί στον τελικό, θα αντιμετωπίσει την Ισπανία ή την Ιταλία για το τρόπαιο την Κυριακή (20/5).

«Δυστυχώς, ύστερα από όσα συνέβησαν τις τελευταίες 24 ώρες, αισθάνομαι ότι δεν είμαι έτοιμος να προσφέρω τα μέγιστα στην εθνική ομάδα και παραμένοντας θα είμαι εμπόδιο για την ομάδα, η οποία αξίζει να έχει ειρήνη κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για μια σημαντική διοργάνωση. Εύχομαι στα παιδιά καλή τύχη στην Ολλανδία και να κατακτήσει το χρυσό, για το οποίο έχουν την ποιότητα και την ενότητα. Ευχαριστώ τον προπονητή για την κατανόηση, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας για την την υποστήριξη κι ελπίζω ότι οι φίλαθλοι της εθνικής ομάδας θα καταλάβουν αυτήν την ενέργεια. Η εθνική ομάδα πράγματικά σημαίνει πολλά για μένα κι ελπίζω να συνεχίσω να είμαι μέλος της στο μέλλον», είπε ο Λιβάγια.

«Είμαι εξαιρετικά λυπημένος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο και μια απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων οδήγησε έναν σημαντικό παίκτη μας να απουσιάσει από αυτήν τη διοργάνωση. Καταλαβαίνω τον Μάρκο και τη βαρύτητα της κατάστασης στην οποία βρέθηκε και σέβομαι το γεγονός ότι μετά από όσα γράφτηκαν και έζησε, δεν αισθάνεται έτοιμος να συμμετάσχει στα τελικά του Nations League. Ο Μάρκο παραμένει στα πλάνα μας και ο στόχος μας για τα τελικά είναι ίδιος», ανέφερε από την πλευρά του ο προπονητής της Κροατίας.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα